keresés menü

Ezért lehet nyerő megoldás a szabad felhasználású kölcsön a lakásfelújításhoz

Gyors, zökkenőmentes és kiszámítható pénzügyi megoldást keresünk a lakásfelújításhoz? Ebben a cikkben megmutatjuk, miért érdemes a szabad felhasználású kölcsön mellett letenni a voksunk.

Vagyis rávilágítunk majd a szabad felhasználású kölcsönök által kínált előnyökre, a konstrukció által kínált lehetőségekre, illetve az ügyintézés egyszerű mivoltára is.

A szabad felhasználású kölcsönök igénylésének leginkább előnyös oldala

A lényeg benne van magában az elnevezésben. Ezek a kölcsönök a szabad felhasználás semmivel össze nem keverhető előnyét hordozzák magukban. Gyakorlatilag arra lehet fordítani a lakásfelújítás kapcsán is, amire csak szeretnénk.

Még jobb, hogy a felhasználás módjáról nem kell majd elszámolást készíteni forintra kiszámolva minden elköltött tételt. Vagyis nem kell majd szorgosan gyűjteni a számlákat, és aztán hosszasan számolgatni, hogy tényleg mindennel kapcsolatban el tudunk-e számolni. A szabad felhasználású kölcsön tehát segít a lakásfelújítás lényegi kérdéseire összpontosítani.

Mekkora pénzösszeg igénylésében tudunk gondolkodni a szabadfelhasználású kölcsönnél?

Ezzel kapcsolatban leginkább a havi kölcsönt érdemes felhozni, aminek a felső értékhatára másfél millió forint. Legyünk őszinték, abból már sok mindenre futja, hogyha megmaradunk szigorúan a lakásfelújítás témakörénél.

Egy ekkora pénzösszeg ugyanis fedezheti többek között a konyha vagy mondjuk a fürdőszoba rendbetételét és felújítását. De szintén megoldható belőle a nyílászárók cseréje, a ház szigetelése, a festésről már nem is beszélve.

Tényleg nehéz olyan felújítással kapcsolatos munkát találni, amivel kapcsolatban egy normál családi lakás vagy ház esetén a szabad felhasználású kölcsön ne jelentene elegendő mennyiségű financiális keretet. No és persze ott van még az ügyintézés meglepően könnyű lebonyolítása.

Még egy előnyös tényező, ami a szabad felhasználású kölcsön mellett szól lakásfelújításhoz

A szabad felhasználású kölcsön esetében nem kell tartani extra hosszan elhúzódó és idegőrlő ügyintézési procedúrától. A folyamat ugyanis ennél jóval egyszerűbben zajlik. Vagyis a kapcsolatfelvételt követően a sikeres hitelbírálathoz érvényes magyarországi lakcímre, bankszámlára és okmányokra lesz szükség, természetesen a jövedelemigazolás mellett.

Amennyiben ezeket egytől egyig sikerül felmutatni és bizonyítani, onnantól kezdve olajozott lesz a folyamat. Vagyis sikeresen lebonyolítható az igénylés, majd pedig a szerződéskötés folyamata is.

Ezután pedig legfeljebb tíz munkanapot kell csak várni a folyósításig. Maga a pénzösszeg egyébként az általunk megadott bankszámlára fog majd megérkezni, és a törlesztőrészletek utalása is banki utalás formájában lesz majd esedékes.

THM: 24,6%

(Szponzorált tartalom)