keresés menü

Ezért a kvízjáték az egyik legjobb csapatépítő feladat

A vállalati kultúra kialakításában és a munkavállalók motiválásában egyre nagyobb szerepe van többek között a csapatépítő programoknak is. Az összetartás, a kommunikáció fejlesztése és egymás megismerése kulcsfontosságú a sikeres közös munkához, épp ezért olyan feladatokat kell választani, amik előbbieket erősítik. 

Nagy fejtörést okozhat, hogy mi hozza össze a legjobban az embereket egy kis vagy közepes méretű cégnél. Eltérő korosztályok és érdeklődési körök kerülnek össze ilyenkor, akik szeretnének jól szórakozni, versenyezni és kikapcsolódni. A Stepout games által megalkotott kvízjátékkal ez lehetséges! Nézzük, miért is válasszunk kvízt csapatépítő eseményre?

Mi kell a kvízhez?

Elsőként kell egy helyszín, ez lehet egy vendéglátó egység vagy a saját irodátok. Szükség lesz hang- és képtechnikára, egy műsorvezetőre, aki levezényli a játékot – ezekről mind gondoskodni fog a szervező cég. Kell minden asztalra papír, íróeszköz, és egy nagy adag jókedv és nyerni akarás.

Miért pont a kvízjáték?

  • Szórakoztat – sokan szeretjük a tévés vetélkedőket, showműsorokat, ahol a versenyzőknek megadott idő alatt kell helyesen válaszolniuk a műsorvezető által feltett kérdésekre.
  • Fejleszti a kommunikációt – mint minden csapatjátékban, itt is szükség van arra, hogy a felek egymással egyértelműen, gyorsan kommunikáljanak a győzelem érdekében. Ezt később a mindennapokba, így a munkahelyi feladatok világába is átültethetik, ahol szintén nem jön rosszul, ha már néhány mondatból megértjük egymást.
  • Segíti az együttműködésre való készségeket – ez szintén egy olyan tulajdonság, aminek máskor is hasznát vehetjük.

Mire figyelj a szervezéskor?

Mérd fel az igényeket, hogy hányan szeretnének részt venni egy ilyen jellegű programban, hiszen csak akkor lesz jó a hangulat, ha senkinek sem nyűg a program! Plusz ez segít eldönteni, hogy hány csapat is mérkőzzön meg egymással.

Remek lehetőség, ha személyessé lehet tenni a kvízjátékot, a cég igényeihez igazítható, esetleg belsős poénok is szerepelnek benne. Ettől aztán még személyesebb lesz a verseny, és nagyobb szórakozást nyújt.

Nem biztos, hogy az a legjobb megoldás, ha általános műveltségre alapul a kvíz, hiszen a csapatépítés a lényeg, és minden ember egy cégtől kerül ki ebben az esetben. Legyen inkább szórakoztató, humoros, zenés-videós feladatokkal teli, melyekre a választ a logika alapján ki lehet következtetni. Ezúttal ne számítson a műveltség, a diplomák száma sem!

Válasszátok legközelebbi csapatépítő eseményetek fő programpontjaként a kvízjátékot, amellyel garantáltan összerázódnak a csapatok és jól fognak szórakozni egy egész estén át! A nyeremény persze csak hab lesz a tortán, ahogy a mondás szól: a részvétel a fontos.

(Szponzorált tartalom)