keresés menü

Ezekre a mosogatógép funkciókra mindenkinek szüksége van

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a mindennapjainkat, itt az ideje felhagyni azzal a tévhittel, hogy a mosogatógépet drága üzemeltetni és sok vizet fogyaszt. Egy megfelelő berendezés ugyanis rengeteg terhet vehet le a vállunkról, hiszen ahelyett, hogy az estéket mosogatással töltenénk, elég bepakolni és már mehetünk is a családhoz. Ehhez azonban olyan háztartási gépre lesz szükség, amely rendelkezik azokkal a funkciókkal, amiknek hasznát tudjuk venni. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mik azok, amik minden esetben kelleni fognak.

Az alapfunkciók

A legjobb készülékek azokat a funkciókat és opciókat tartalmazzák, amelyek nélkül feleslegesen vesszük meg az adott berendezést. Az onlineMárkaboltok szabadon álló mosogatógépeinek programjait a sokszínűség jellemzi. Az intenzív mód az erősen szennyezett edényekhez és serpenyőkhöz lett kitalálva, míg a normál az általánosan piszkos terítékekhez. Létezik továbbá eco program, ami környezetbarát, hiszen optimalizálja az energiafelhasználást és a vízfogyasztást.

Ami az üveget illeti, ezt akkor érdemes használni, ha a gépbe csak enyhén szennyezett edényeket, esetleg könnyen törhető poharakat tettünk. Létezik még egy gyors funkció, ami gyors mosást tesz lehetővé, de ez szintén csak akkor használatos, ha a teríték nem túl zsíros vagy szennyezett. Ami az előmosást illeti, ebben az esetben az edényeket előkészítjük a mosásra. Ennyi program közül pedig biztosan mindenki megtalálja a neki szükséges beállítást az adott helyzethez. 

Milyen mosogatógépre lesz szükségünk?

A Homefort készülékeket úgy tervezték, hogy azok hosszú élettartammal rendelkezzenek. Erre a megbízható márkára évekig számíthatunk, nyugodtan kivélezhetjük a készülék által nyújtott előnyöket. Nem véletlenül szokták mondani, hogy sosem éri meg valamiből a legolcsóbbat beszerezni, főleg, ha az amúgy sem két forintba kerül. A megbízhatóságnak ebben az esetben is alapvető szempontnak kell lennie, hiszen senki sem vágyik arra, hogy folyamatosan javíttatni vigye a berendezést. 

A másik lényeges pont, hogy lehetőleg csendes működésű háztartási gépet vegyünk. Erre azért van szükség, hogy a működés ne zavarja meg a mindennapi tevékenységeinket. A zajszint főleg akkor fontos, ha nyitott vagy amerikai konyhával rendelkezik, esetleg akkor, ha éjszaka is szeretnénk programot futtatni. Minél csendesebben üzemel, annál kisebb az esély arra, hogy megzavarja a mindennapi életünket. 

Egyéb hasznos funkciók

Az alapfunkciók mellett fontos mód lehet a késleltetés, ami lehetővé teszi, hogy beállítsuk a mosogatást, akár 24 órával előre. Ez akkor jöhet jól, ha például az éjszakai áramdíjjal akarjuk működtetni a berendezést. A másik ilyen beállítás a gyermekzár, hiszen így zárolhatjuk a kezelőpanelt, a gyerekek még csak véletlenül sem tudják elindítani a készüléket. Ez sokkal biztonságosabbá teszi a konyhát a családok számára. Végül pedig ott a féltöltet opció, amikor nem telik meg a gép, de már ideje lenne elindítani azt. Ilyenkor a funkcióval energiát és vizet takaríthatunk meg. 

(Szponzorált tartalom)