keresés menü

Ezekkel a megoldásokkal könnyen okosabbá tehetjük az otthonunkat

A technológia rohamosan fejlődik, ami lehetővé teszi az emberiség számára, hogy a lehető legmodernebb eszközökkel szerelje fel a lakását. Ezek a berendezések, eszközök, készülékek mind azt a célt szolgálják, hogy az életünk még az eddiginél is kényelmesebb és jobb legyen. De vajon, hogyan vehetjük hasznát ezeknek az okoskellékeknek a mindennapjainkban? Mire képesek és mivel tehetik komfortosabbá az életünket?

Az alábbi rövid cikkünkben eláruljuk, hogy milyen megoldásokban érdemes gondolkodni. Kitérünk arra, hogyan védhetik meg az otthonunkat, az értékeinket például az illetéktelen behatolókkal szemben.

Okoscsengők, intelligens jelzők

Az okoscsengők segítségével sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat otthon. Egyetlen okostelefonra van szükség hozzá, hogy a kettőt összekössük, így akár a munkahelyünkről is ellenőrizni tudjuk az otthonunkba érkező vendégeket. Az Elektrikstore.hu okoseszközeinek köszönhetően tehát végre könnyebben azonosíthatjuk a “betolakodókat”, futárokat, családtagokat.

Az intelligens ajtócsengők pillanatok alatt működésbe hozhatóak. A készülék kapcsán csak egy működő WiFi hálózatra van szükség, aminek segítségével az internethez tudjuk őket csatlakoztatni. A hozzá kapcsolódó mobilalkalmazással könnyedén vezérelni tudjuk az okosberendezést. 

Végre lehetőségünk van titokban megfigyelni, hogy ki érkezett hozzánk, emellett sok esetben még beszélhetünk is vele. Hatalmas előnye továbbá az, hogy az eszköz egyszerre akár több felhasználónak is hozzáférést tud adni.

Mit érdemes tudni az okoskonnektorokról?

Valószínűleg sokszor fordult már elő mindenkivel, hogy elgondolkodott rajta, vajon kihúzta-e a vasalót, a töltőt, az egyéb elektronikai eszközt, mielőtt elment otthonról? Igaz, hogy mennyire jó lenne többé nem aggódni ezen? Van egy jó hírünk, hiszen az úgynevezett smart konnektorok, valamint a hozzájuk kapcsolódó alkalmazások letöltése lehetővé teszi a távoli vezérlést. Ezáltal mindegy, hogy hol vagyunk, bármikor ki- és bekapcsolhatjuk a konnektorokat.

Emellett arra is lehetőség van, hogy mielőtt a készülék működésbe lép, előre beprogramozzuk, így magától válik aktívvá a rendszer egy előre meghatározott időben. Többé nem lesz szükség kapcsolgatásra, nem gond, ha megfeledkezünk róla.

További okosrendszerek otthonra

Nem maradhatnak ki az olyan területek sem, amik a biztonságunkért felelnek. Szerencsére manapság már tetszés szerint válogathatunk a smart ablaktörés érzékelők közül, amelyek probléma esetén, maguktól küldenek jelet az okostelefonunkra. Szinte ugyanúgy működik továbbá a vízszivárgásjelző is, ami szintén jelet küld, ha bajt észlel.

Amennyiben komplex védelemre lenne szükség, akkor ott vannak az okos riasztórendszerek, amelyek segítenek gondoskodni a lakók biztonságáról. A beépített kamerák, valamint a mozgásérzékelők az illetéktelen behatolókat is távol tudják tartani. Nem beszélve arról, hogy sok esetben további eszközökkel integrálhatóak, így még összetettebb védelemmel látnak el bennünket és az ingatlanunkat.

(Szponzorált tartalom)