keresés menü

Ezeket mérlegeld, ha robotfűnyírót vásárolnál

Akár kicsi, akár nagy a telkünk, a fűnyírás biztosan fárasztó és időigényes feladat. Megúszni azonban aligha lehet, ha rendezett és szép kertet szeretnénk. Egy önműködő robotfűnyíró jelentősen megkönnyíti a dolgunkat, hiszen elég hátradőlnünk, és a gép elvégzi helyettünk a munkát.

A megfelelő robotfűnyíró kiválasztása azonban nem is olyan egyszerű. Lássuk, mire kell ügyelned!

Mekkora a lenyírásra váró terület?

Nem mindegy, hogy a robotfűnyírónak egy ötszáz vagy egy ötezer négyzetméteres kerttel kell-e megbirkóznia. Egy nagyobb telek erősebb gépet igényel, míg egy kisebb területre egy kisebb, kompakt robotfűnyíró is elegendő lehet. A gyártók mindig feltüntetik, hogy az adott fűnyíró maximum mekkora kertben és fűfelületen használható.

Sima vagy lejtős a kert?

Ha a terület teljesen sima, vagyis még kisebb emelkedők sem tarkítják, akkor könnyű dolgunk van. Egy ilyen kertben bármelyik robotfűnyíró megállja a helyét. Ha viszont komolyabb lejtők is nehezítik a dolgot, akkor olyan gépre van szükségünk, aminek ez sem okoz gondot. Érdemes tehát egy pillantást vetni arra, hogy az adott fűnyíró maximum hány fokos lejtőn képes felmenni.

Távoli irányítás

Ahhoz, hogy a robotfűnyíró igazán a kényelmünket szolgálja, nem árt, ha bármikor, bárhonnan irányítani tudjuk. A piacon lévő legtöbb készülék éppen ezért Bluetooth-kapcsolatot is kínál, vagyis a telefonunkkal és egy alkalmazással távolról is irányíthatjuk. Vásárlás előtt arra érdemes ügyelni, hogy az alkalmazás kompatibilis legyen a telefonunkkal.

Robomow RT300 robotfűnyíró

A Házirobotok.hu webáruház robotfűnyírói között elérhető Robomow RT300 remek választás, ha egy igazán megbízható, sokoldalú és könnyen kezelhető gépet szeretnénk. A kis méret ellenére ez a robotfűnyíró akár egy 300 négyzetméteres telekkel is könnyedén elbánik, a munkájára pedig aligha lesz panasz.

A Robomow által fejlesztett ún. lebegő vágótér ugyanis még az egyenetlen területeken is hibátlan vágást biztosít, ráadásul a kompakt robotfűnyírónak a magasra nőtt fű sem okoz gondot. Mindehhez csendes működés és öntisztító funkció is társul, így tényleg nincs más dolgunk, mint élvezni a csodás kertet.

A Robomow RT300 robotfűnyíró további előnyei

  • Bluetooth-kapcsolat
  • Szabadalmaztatott vágórendszer
  • Egyszerű szervizelés, akár saját kezűleg is
  • Akár 30 fokos lejtőn is képes vágni
  • Maximum 60 mm-es vágási magasság
  • A könnyen használható Robomow App mobil alkalmazással irányítható
  • Mindössze 75 perc vágási idő
  • 3 év jótállás

Érdemes jól bevált gyártót választani

A német Robomow cég mintegy 25 évnyi tapasztalattal rendelkezik a robotfűnyírók gyártása terén. A vállalat nevéhez számos innováció is köthető, nem véletlen tehát, hogy termékeik rendkívül keresettek szerte a világon. Egy Robomow robotfűnyíró valóban elengedhetetlen társ a kertápolásban és a fűnyírásban!

(Szponzorált tartalom)