keresés menü

Ezeket érdemes tudni a csillámtetoválás sablonokról

Akinek van a rokonságában kisgyerek, az biztosan találkozott már a csillámtetoválás fogalmával, vagy maga is segédkezett már egy-egy tetkó felragasztásában. Persze a szabadkezes művészkedés is nagyon jó móka, azonban egy sablonnal sokkal egyszerűbb.

Batman, Bambi, Tapsi Hapsi, Hófehérke, Villám McQueen, az erdő állatai, az óvodai jelünk, a kedvenc versenyautónk és még sorolhatnánk – rengeteg mindent fel lehet vinni csillámtetoválás formájában az arcra, a kézre, vállra vagy lábakra, mert remekül feldobja a nyaralást vagy a zsúrt. A TyToo-nál sok csillámtetoválás sablonból válogathatunk, előtte viszont érdemes megnézni, milyen is egy jó, minőségi termék.

Ilyen egy jó sablon

  • Népszerű – vagyis trendi, sokak által szeretett mintákból áll, olyanokból, amiket kedvelni fognak a gyerekek (fiúk és lányok egyaránt). Ilyenek a virágok, az autók, az állatfigurák, a mesehősök is.
  • Látványos – egy jó csillámtetkó sablonja részletgazdag, jól ki van dolgozva, hiszen a gyerekek érzékenyek a finomságokra, és elveszi a kedvüket az elnagyolt munka. Bár nem gondolnánk ezt elsőre, bizony megérzik a különbséget.
  • Felhasználása sokoldalú – vagyis nemcsak akkor vetheti be a gyerek, ha csillámtetoválást készítene, hanem telefontokok, képkeretek, bögrék díszítésekor is jól jön, sőt, az arcfestést is feldobja.
  • Ideális a mérete – a jól megtervezett sablon a kisgyerekek aprócska karjaira, kézfejére is remekül illeszkedik, nem kell utólagosan javítani, vágni rajta a szülőnek. Ahhoz, hogy jól látszódjon a minta, de ne legyen túl nagy a gyerek kezén, 5 x 5 centimétereseket keressünk. Ha nagyobb vagy kisebb bőrfelületre festenénk, persze az is megoldható, nem csak ez az egy méret létezik.

A sablonok típusai

Van két- és háromrétegű csillámtetoválás sablon is a piacon. Az elsőnél polietilén fóliából van a felső, mintát tartalmazó réteg, a hordozó pedig fehérített nátronpapírból, melyeket akril alapú ragasztó tart össze.

A második változatnál a felső réteg egy átlátszó védőfólia, a középsőn található a minta, míg a legalsó a fehér hordozópapír. Mindkettő ismérve – ha minőségit választottunk – hogy felhelyezéskor nem csúsznak szét az ábrák, az alapanyagoknak köszönhetően pedig rugalmasak, hajlíthatóak.

Jó, de mire használjam a csillámtetoválást?

Egy esős, szürke hétvégén, amikor nem lehet szabadtéri programot csinálni, de nem akarunk a tévé és a számítógép előtt tespedni, tökéletes választás a családnak a közös csillámtetoválás készítése.

Összehozza a gyerekeket és a szülőket, és órákra lefoglal mindenkit a kreatív alkotás, sőt, versenyeztetni is lehet az elkészült műveket, a legügyesebb festő pedig díjat kap a nap végén. Különleges eseményekre, például születésnapra, felnőtteknek pedig esküvőre, lány- és legénybúcsúra, fesztiválokra is jó ötlet. 

(Szponzorált tartalom)