keresés menü

Étkezőszék, mint használati tárgy vagy dizájnelem

Általános illemszokás az, hogy a vendégeinket hellyel kínáljuk. Esetenként ételt szolgálunk fel nekik. A két gesztust összekötve magát adja a kérdés: van-e szükségem étkezőszékekre?

Igen, van. A tágas lakásoktól a szűk kuckókig mindenütt szükség lehet egy olyan helyre, ahol a lakók és vendégek összegyűlnek étkezni. Ezért megéri megfelelő használati tárgyakkal berendezni az adott helyet, étkezőt.

Olyan sokféle széket ácsoltak már össze a mesterek az évezredek során, hogy ez a bejegyzés nem lesz elég az összesre kitérni. A legdivatosabbaktól a markáns formatervezésű és szolidabb, diszkrét székekig mindent próbált már az ember. Lényegében az ülés és étkezés szokását mindegyik szék hatékonyan segíti elő. De az, hogy egy szék milyen anyagú, mennyire kényelmes, milyen színű és mekkora, az a lakberendezés sarkalatos pontja.

A dizájn istene is székre ül

Te is egyetértesz abban, hogy a dizájn és a lakberendezés nem könnyű dolog? Nehéz összeállítani egy otthont, amelyben minden egyes elem elősegíti a körülötte lévő tárgyak összhangját?

Nehéz egy étkezőbe olyan étkezőszéket találni, amely úgy ül ott a helyén, mintha maga a design istene tette volna oda?

A válasz: igen, nehéz. Ezért igényel sok munkát és odafigyelést a tökéletes bútordarabok kiválasztása.

Mi szeretjük a bútorokat, és hidd el, hogy a bútorok is szeretik az embereket. Emiatt hűségesen szolgálnak minket, évtizedekig ellenállnak az idő – és esetenként a szú – vasfogának.

Nem számít, hogy art deco, minimalista, biedermeier vagy éppen egy barokk stílusú míves székről van szó, a kellemes társaságban elköltött ebéd, vacsora a legmeghatározóbb élmény, amelyet egy szép ülőalkalmatosság szépen ki tud egészíteni. 

Hasznos lesz nekem ez a bútordarab?

Ha már az étkezők eleganciájáról és az étkezés élményéről van szó, akkor megemlítenénk egy hasonló példát. Az esti kikapcsolódás része lehet a meghitt vacsora kettesben vagy akár egy nagyobb családi összejövetel és ezalatt elfogyasztott pár ital. És egy elegáns bár a nappali sarkában elkápráztatná a vendégeidet. Magas bárszékek, finom italokkal berendezett tükrös polcok, stb.

Látod? Az élmény, amit a megfelelő helyen a megfelelő tárgy tud nyújtani, páratlan lehet a számodra.

Egy szék nem csak szék

Ne feledd, egy étkezőszék elengedhetetlen kellék, még ha nincs is étkeződ vagy legalábbis erre a célra fenntartott külön helységed, akkor is szükséged lesz megfelelő székekre a konyhában. Egyes székek még a teraszon is használhatók, vagy a nappali mozgó bútordarabjaiként is szolgálhatnak.

Így azt állítjuk, hogy igenis hasznos lesz a szék, különösképpen mivel étkezőszékről van szó. Sokféleképpen felhasználhatod, még akkor is, ha éppen nem evés közben van rá szükséged. És ha egy különlegesebb darabra vagy szettre vágysz, akkor mindenképpen válasz valami kirívót, elegánsat és szenvtelent. Meglátod, megéri.

(Szponzorált tartalom)