keresés menü

Építsen finn szaunaházat saját otthonába!

A szaunázás egy olyan tradíció, amely több évszázados múlttal rendelkezik. Az utóbbi néhány évtizedben pedig megfigyelhető, hogy Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a tevékenység nemcsak a test ápolásáról, hanem a test és lélek egyensúlyáról szól, ennek kiváló eszköze. Egy olyan egészségmegőrző kikapcsolódás, mellyel sokat tehetünk a fizikai állapotunk javulásáért, valamint a lelki egyensúlyunkért egyaránt.

Alakítsa ki egyszerűen saját szaunáját!

Az e-kert.hu webáruházban többféle finn szauna közül is választhatunk. Ezeknek köszönhetően nem kell bajlódnunk az alapanyagok kiválasztásával, hiszen ezek minősége garantált. A kabinok egyes elemei pedig biztosan olyan fából vagy üvegből készülnek, amely bírja azt a fajta terhelést, aminek a szaunázás során kitesszük a szerkezetet.

Egy szaunaház kialakítása mindig kihívásokkal teli feladat, hiszen a körülményekből adódóan számos veszélyforrással is kell számolnunk. Ezt a kikapcsolódást alapvetően egy páradús, nedves környezetben végezzük, ahol nagy a forróság. Mindeközben pedig meg kell oldani a berendezések működtetéséhez szükséges áramellátás kivitelezését is úgy, hogy az ellenálljon az extrém hőterhelésnek.

Amikor valaki szaunaépítésre adja a fejét, akkor nagyon fontos, hogy a kivitelezést szakszerűen végezze vagy végeztesse el. Alakítson ki megfelelő lábazatot, illetve a különböző biztonsági előírásoknak, például az érintésvédelemnek megfelelően kell végezni a kialakítást! 

Hova építhetünk szaunát?

Amennyiben előregyártott elemekből készítjük a szaunát, aránylag egyszerű dolgunk van. Legyen szó akár egy új építésről, vagy egy régebbi ingatlan felújításáról, bármelyikbe beilleszthető ez a fajta wellnessélmény. Érdemes alaposan átgondolni és megtervezni a szauna helyét. Főképpen azt, hogy hogyan fogjuk elhelyezni, hiszen a pincétől a padlásig szinte bárhol megoldható a telepítése.

Az előregyártott szaunaelemek összeszerelése egyszerű és gyors megoldást jelenthet. Rengeteg plusz idő- és energiabefektetéstől kímélhetjük meg magunkat, ha ezeket a szaunatípusokat választjuk.

Ahhoz, hogy megteremtsük az igazi otthoni wellnessélményt, szükség van még néhány kiegészítőre is. Amennyiben pedig ezeket is beszereztük, már csak élvezni kell a forró gőz jótékony hatásait!

A szaunázás testünkre gyakorolt pozitív hatásai

Ebben a tevékenységben az a nagyszerű, hogy akár alkalmas lehet az egyéni pihenésre, de a társas kikapcsolódáshoz is kiváló lehetőséget nyújt. Éppen ezért ne csupán egészségügyi tevékenységként gondoljunk rá, hanem úgy, mint a lelki egyensúlyunk megteremtésének lehetősége!

Szaunázás során természetes módját választjuk annak, hogy megszabadítsuk testünket a különböző méreganyagoktól. A párás, forró levegő javítja és serkenti a vérkeringésünket, és ezenfelül számos más pozitív hatása is van. Erősödik általa az immunrendszerünk, így pedig ellenállóbbak leszünk a különböző megbetegedésekkel szemben. 

(Szponzorált tartalom)