keresés menü

Építs tündérkertet és alkoss egy varázslatos miniatűr birodalmat!

Bizonyára már te is sokat hallottál az úgynevezett tündérkertről, amely egy figyelemfelkeltő és csodás dísze lehet a kertednek. Azonban nem csak megvásárlásával és kertedben, teraszodon vagy lakásodban való elhelyezésében lelhetsz örömet, hanem elkészítésében egyaránt.

Kiváló program lehet egy esős hétvégén, mellyel izgalmasan és kreatívan ütheted el az idődet, vagy újszerű kikapcsolódást nyújthatsz gyermekeid számára is. A család minden tagja imádni fogja a készítés folyamatát, majd az elkészült eredményt egyaránt. 

Hogyan fogj neki a tündérkert építésének?

A tündérkert készítése nem csak türelmet, de megfelelő mennyiségű kreativitást, fantáziát és képzelőerőt igényelhet. Amennyiben úgy gondolod, hogy nem áll rendelkezésedre elegendő ötlet, akkor bátran nézz körül az interneten egy kis inspiráció érdekében. Csupán a képzelet szabhat határt az általad megalkotott miniatűr, varázslatos világ megalkotásának. 

Azonban mindig van néhány olyan szempont, amelyet érdemes figyelembe venned annak érdekében, hogy tökéletes és hosszú életű legyen a végeredmény. Az első és legfontosabb kérdés, amelyet időben meg kell válaszolnod, hogy beltérre vagy kültérre szeretnéd-e elhelyezni az alkotást. Kinti birodalom esetében figyelned kell arra, hogy az adott építőelemnek víz-, valamint fagyállónak kell lennie, annak érdekében, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak. 

Alapvető tudnivalók az alkotás alkalmával

Másik nagy kérdés, hogy tartalmazzanak-e élő növényeket vagy sem. Az élő növényeket tartalmazó tündérbirodalom nagyobb fokú odafigyelést és folyamatos törődést igényel. Mindemellett növények esetében lényeges, hogy ideális alapanyagokkal dolgozz. Mindez azt jelenti, hogy egy olyan cserépben vagy vízálló alapban szükséges elhelyezned a növényeket, ami mindamellett, hogy jól bírja az öntözést, megvan a vízelvezetés lehetősége is, így nem rohadnak ki a kicsi élőlények a túl sok folyadék miatt.

Mindenféleképpen bölcsen kell összeválogatnod a növényeket is és olyanokat egymás mellé ültetni, amelyek hasonló gondozási procedúrát igényelnek. Így nem szerencsés egy szárazságtűrő kaktusz mellé helyezni egy igen vízigényes virágot. 

Elkészítheted a tündérkertet a virágos ágyásodban egy kicsiny rész elkerítésével, de helyezheted cserépedénybe vagy kaspóba is. Főleg akkor, ha beltérre szeretnéd tenni vagy mobilissá akarod alakítani.

Vannak, akik kreativitásukat kihasználva egy bőröndöt hívnak segítségül, netalántán egy régi kosarat vagy dézsát használnak a tündérkert alapjául. Amennyiben éjszaka is láthatóvá szeretnéd tenni, akkor vásárolj mellé napelemes világító eszközöket!

Végül a megfelelő alapanyagok beszerzésére szükséges nagyobb figyelmet fordítanod, hogy valóban úgy nézzen ki az apró birodalom, mint amilyennek elképzelted!

(Szponzorált tartalom)