keresés menü

Eljött az izgalmas kártyajátékok ideje!

A társasjátékok nagyon népszerűek manapság, különösen a kis helyet foglaló, így mindenhova magunkkal vihető úti verziók vagy kártyajátékok, és nemcsak a gyerekes családok, hanem a felnőttek és baráti társaságok körében is. 

A nagy játékosok ki sem mozdulnak egy pakli kártya nélkül, hiszen nem tudhatják, mikor adódik olyan helyzet, amikor szenvedélyüknek élhetnek és kellemesen elüthetik az időt egy baráti találkozás, egy vacsora alkalmával vagy a strandon, netán utazás közben. 

A kártyajátékok nagy előnye, hogy egy zsebben is elférnek, mégis számtalan izgalmat tartogatnak, nagyszerű időtöltést kínálnak. Hidat képeznek a különböző generációk között, így a családi összejöveteleken is ott a helyük. Szerezz be a Reflexshoptól egy izgalmas kártyajátékot, a klasszikus paklik mellett forradalmi újdonságok várnak!

Összehoz kicsiket és nagyokat

A könnyen elsajátítható és mókás társasjátékok remek szórakozást kínálnak a különféle összejöveteleken, ahol részt vesznek kicsik és nagyok. A gyönyörű kivitelezésű táblás játékok rendszerint sok helyet foglalnak, és igazán csak asztal mellett játszhatóak, de a kártyajátékok szinte mindenhol, akár utazás közben is. 

Talán nincs olyan család, összejövetel, ahol ne kerülne elő a népszerű Uno, Solo vagy a klasszikus francia és magyar kártyák, amelyekkel számtalan játék játszható. Vannak köztük egyszerűek és bonyolultabbak, kicsiknek és nagyoknak valók, pörgősek vagy hosszabb idő alatt játszhatók. A legismertebb kártyajátékok sosem mentek ki a divatból, egy-egy buli vagy más esemény alkalmával mindig feltűnnek, hiszen jó mókát és izgalmakat kínálnak. És bűvésztrükkök bemutatására is alkalmasak, a kicsik leggyakrabban így találkoznak a paklikkal először. 

A memóriajátékoktól a stratégiai játékokig széles a skála

A kártyázás megmozgatja az agyat, stratégiai gondolkodásra és problémamegoldásra tanít, így mindenki számára hasznos. A legkisebbekkel először egyszerűbb memóriajátékokat játsszunk, majd következhetnek azok a típusok, amikor meg kell tanulniuk előregondolkodni, túljárni a másik eszén, illetve azt, hogy nem mindig győzhetnek.

Időskorban is hasznos, hiszen gondolkodásra késztet, újraindítja a berozsdásodott agytekervényeket, ráadásul aki játszik, az sosem öregszik meg igazán. És ha nincs kéznél egy pakli, ma már akár online is játszhatunk, az irodákban is nagy népszerűségnek örvend az egyedül játszható pasziánsz. 

Rengetegféle kártyapakli és játék közül választhatunk, egy társaságban biztos mindenki ismer egy újabbat, amiről a többség még nem is hallott, így a kártyák segítségével változatosan múlathatjuk az időt.

A díjnyertes Trio 

Sokat elmond az a tény, hogy a játékok Oscarját is egy kártyajáték nyerte 2023-ban. Megszámlálhatatlanul sokféle társas jelenik meg évről évre, szebbnél szebb kivitelben, különleges kiegészítőkkel, mégis van esélye az egyszerű lapoknak. 

A Trio egy zseniális találmány, könnyen megérthető szabályai vannak, mégis végtelenül izgalmas, hiszen szükség van hozzá emlékezőtehetségre és dezinformációs képességekre is. 

(Szponzorált tartalom)