keresés menü

Élettér fertőtlenítés – avagy hogyan segítenek az UV-C légtisztítók?

Mindenki tudja, hogy mivel jár a tél. Sajnos nemcsak az idilli havas táj, a hóesés jut eszünkbe az időszakról, de a gyakori betegség is. Ilyenkor a nátha, influenza jár körbe-körbe az egyes közösségekben, most pedig a Covid-19 is új kihívások elé állított minket.

A következő cikkben most a gyerekek és hozzátartozóik életterét vesszük górcső alá, s megtudhatja, hogyan hasznosítható az UV-C sugárzás az óvodákban, iskolákban.

Betegségek kivédése – a gyerekek védelme

Mindannyian tudjuk, hogy a gyermekeink egészsége sokkal fontosabb, mint a sajátunké. Azonban nem egyszerű a különféle betegségektől megóvni őket, hiszen a közösségekben könnyen megfertőzhetik egymást. Az őszi-téli időszakban ez egyáltalán nem meglepő és gyakorta megesik, hogy a közösségek mellett a családokon is végigsöpör egy-egy betegség.

Mindenkinek ismerős a helyzet, amikor a gyerek 2 napig jár bölcsibe, oviba, aztán 4 napig otthon kell ülnie, mert elkapott egy komolyabb vírust. Aztán megint jár néhány napot, majd ismét pihenőre kényszerül. Valójában ez olyan ebben az időszakban, mint egy ördögi kör.

Légfertőtlenítés germicidlámpákkal

A hagyományos influenzák mellett a Covid járvány is bebizonyította, hogy milyen fontos a légtér folyamatos fertőtlenítése. A germicidlámpáknak köszönhetően megoldható az élettér fertőtlenítése. De feltehető a kérdés, hogy mégis hogyan? 

Az UV-C lámpák tulajdonképpen közel 254 nm-es sugárzást bocsátanak ki, amellyel közvetlenül csírátlanítják a felületeket, ugyanakkor a légteret is. Még a légben szálló mikrobákat is megsemmisítik. Ez egy környezetbarát módszer, amelynek nincs mellékterméke, nem tartalmaz vegyszert, és túladagolni sem lehet!

A gyermekek védelme garantált, hiszen jelentős mértékben csökkenthető a kórokozók száma a légtérben. A Hollandimpex légfertőtlenítői az egészségügyben is hatalmas segítséget nyújtanak a mindennapi küzdelmekhez, így biztosak lehetünk abban, hogy a gyermekek számára is védelmet biztosít.

Milyen légtisztító eszközök vannak?

Az UV-C sugárzás veszélyes az emberre nézve, hiszen a bőrre, szemre nézve is ártalmas. A közvetlen besugárzás emiatt az emberek közelében nem lehetséges. Éppen emiatt készülnek ma már olyan készülékek is, amelykben ugyan szintén germicidlámpák végzik a csírátlanítást, azonban mindez zárt helyen történik. Mivel nem jut ki belőlük a veszélyes sugárzás, így az emberek jelenlétében is használhatóak, akár folyamatosan.

A speciális légtisztító készülékekkel hatékonyan csökkenthető az átfertőződés kockázata. Ma már többféle méretű, kapacitású és teljesítményű termék áll a rendelkezésére. Némely darab nemcsak a fertőtlenítés terén jeleskedik, de a fizikai szennyeződések kiszűrésére is alkalmas. Például a HEPA szűrő biztosítja, hogy az allergiában szenvedők igényeinek is megfeleljen az adott készülék.

(Szponzorált tartalom)