keresés menü

Elegáns esküvői viselet minden évszakban

Egy esküvői meghívó mindig nagy öröm. Ilyenkor a második gondolat általában az, hogy “na ésmit vegyek fel?” Ezt sokszor nem is olyan egyszerű eldönteni, hiszen az alkalomhoz és évszakhoz illő ruházaton túl a megfelelő kiegészítők kiválasztására is érdemes figyelmet fordítani.

Az uraknak általában könnyebb a dolguk. Egy öltöny, elegáns kabát, vagy nyári időszakban ing, esetleg mellény, hozzá illeszkedő nadrággal és cipővel, és máris nyert ügyük van. A hölgyek esetében kicsit bonyolultabb a választás, de ezt is leegyszerűsíthetjük néhány alapszabály betartásával. 

Természetesen mindenképp valamilyen elegáns ruhára van szükség, ami lehet egy koktélruha vagy akár kosztüm is. Ehhez pedig jönnek a kiegészítők, például az ékszerek és a cipő. A lábbelinek nemcsak a ruhánk színéhez és stílusához kell illeszkednie, de lehetőleg kényelmes is kell hogy legyen, hiszen a szertartás után következik a tánc! 

Ugyanez a szabály érvényes a táskákra is. Esküvői szettekhez leginkább egy csinos alkalmi táskát érdemes választani. A Taskam.hu kifejezetten különleges alkalmakra szánt modelljei közt egy esküvőre is megtalálhatod a tökéletes, elegáns kis táskát. 

Öltözködési alapszabályok

Van néhány szabály, amit saját kényelmed és a rokonsággal ápolt jó kapcsolat megőrzése érdekében mindenképp érdemes betartanod. Az utóbbi kategóriába tartozik az öltözködési etikett. 

Piros és hófehér ruhában nem illik megjelenni egy ilyen rendezvényen, hacsak nem te vagy a menyasszony, ugyanis ezek a színek őt illetik meg ilyenkor. A fekete sem ajánlott, hiszen ez a gyász színe, így nem hordozna túl jó üzenetet egy ilyen örömteli alkalommal. Arra is ügyelj, hogy ne legyen a ruházatod túlságosan kihívó, hogy véletlenül se legyél te az, aki elvonja a menyasszonyról a figyelmet.

Télen-nyáron elegánsan

Egy lenge nyári koktélruha kellemes viselet lehet, de mihez kezdjünk, ha a lagzi egy hidegebb hónapban kerül megrendezésre? Ilyenkor sem kell lemondanunk a térdig érő szoknyáról, vagy az ujjatlan modellekről, hiszen a szertartás és a lagzi általában beltéri esemény szokott lenni. 

Azonban készüljünk egy elegáns kardigánnal vagy boleróval is. Egy vastagabb, de elegáns harisnya kombinálva egy letisztult, visszafogott színű kabáttal a kültéri fotózkodás idejére is alkalomhoz illően, mégis komfortosan tudsz felöltözni. A menyasszonyok körében pedig kifejezetten divatja van a bolyhos kiskabátoknak.

Alkalmi táskák esküvőre

Vendégként általában egy kisebb méretű, alkalmi táskát érdemes magaddal vinni egy esküvőre. Nem kell sok mindennek elférnie benne, zsebkendő, telefon, kulcs, esetleg egy kis púder. Épp ezért remek lesz egy kis válltáska, vagy boríték méretű kézitáska is. Lehet csillogós, díszes, vagy színes is akár, a lényeg, hogy passzoljon a ruhádhoz.

A menyasszonynak általában nem szokott táskája lenni. Ha bármire szüksége van, a koszorúslányok és barátok minden pillanatban rendelkezésére állnak. Vendégként épp ezért érdemes jól megválasztani a táskát, hogy egyszerre lehess elegáns és felkészült minden eshetőségre.

(Szponzorált tartalom)