keresés menü

Eladó lakások Tatabányán: racionális döntés

Tatabánya sokáig bányászvárosként és a szocialista ipar egyik fellegváraként volt ismert. A település rossz híre a mai napig kísért, holott ideje lenne újragondolni a környékkel kapcsolatos előítéleteket.

A tatabányai lakásvásárlás – főleg a jelenlegi, megváltozott körülményekre tekintettel – racionális döntés lehet. Ráadásul azok, akik mostanában jártak a városban, elmondhatják: a fejlődés tagadhatatlan. A Vértes lábánál elhelyezkedő település már rég nem retro hangulatú porfészek csupán. 

Kiköltözőknek is ajánlják

Meglepődhet az, aki eladó ingatlant keres Tatabányán, és szélsőségesen alacsony árakra számít. Az Ingatlannet.hu oldal hirdetéseinek tanúsága szerint a panellakások ára például megközelíti a külső budapesti kerületek lakásainak árait. Nem kell azonban elkeseredni: a tágasabb lakások és a felújítandó ingatlanok ára még mindig a pesti színvonal alatt van, ráadásul a környéken jóval kevesebb pénzből is megoldható a teljes renoválás. 

Tatabánya tehát ideális választás azoknak, akik zöldebb környezetbe költöznének Budapestről. A környéken viszonylag könnyű munkát találni, az elmúlt évek fellendülést hoztak az ipar, később pedig a szolgáltatások területén is. Ha mégsem sikerülne helyben munkát találni, a budapesti ingázás sem nagyobb kihívás. Vonattal 45 perc alatt a Keleti- vagy Déli-pályaudvarra juthatunk. 

Mire számíthat, aki Tatabányára költözik?

Tatabánya iparváros volt. Ezeket a településeket a kolóniák, sorházak és lakótelepek dominanciája jellemzi – ez pedig a Vértes fővárosa esetében sincsen másképp. Ezek az ingatlanok azonban a jobb minőségű épületekhez tartoznak. Míg a korábbi építésű, budapesti lakótelepeken könnyen találuk eleve rossz szerkezetű, elhibázott kivitelezésű házakat, Tatabányán masszív és gondosan kivitelezett az ingatlanállomány. 

A városban a közlekedés jól szervezett. A külsőbb gyűrű kertvárosias területein azok is megtalálják a számításukat, akik szívesen élveznék a zöld környezet előnyeit. Bár a környékbeli települések, mint Szár vagy Szárliget falusias látványt nyújtanak, Tatabányán nem kell lemondani a nagyvárosi életérzésről sem. Mozik, hipermarketek, üzeltek, szórakozóhelyek várják a betérőket. 

Az oktatással sincsen gond

A településen egészen a bölcsődétől a felsőoktatásig működnek különböző intézmények – a város ezért családosok számára is remek lehetőséget nyújt. A távmunka terjedésével egyre többen igyekeznek kihasználni a zöld környezet és a fejlődő környék előnyeit, így szabadidős tevékenységekben, különleges tanfolyamokban sincsen hiány.

Némi felkészüléssel és gondos válogatással akár már 15 millió forintért is 50 négyzetméter feletti, azonnal költözhető ingatlanhoz juthatunk. Tatabánya tehát bárkinek ajánlható, aki szabadulna a nagyváros nyüzsgésétől, de nem szívesen mondana le a modern szolgáltatásokról sem.

(Szponzorált tartalom)