keresés menü

Egyre népszerűbbek a városi hátizsákok

A hátizsák szó hallatára jellemzően mindenkinek beugrik egy ismerős, barát, vagy családtag, aki csak akkor veszi le ezt a rendkívül mobilis tárolóeszközt, amikor alszik. Azt szokták rá mondani, hogy szinte már hozzánőtt. Lehet, hogy tud valamit?!

Kik hordanak hátizsákot?

Mindig valamilyen tevékenységhez, vagy hobbihoz kötjük ezt a kiegészítőt, pedig akár jelentősen emelheti is a mindennapjaink komfortérzetét. A gyerek suliba jár, ez esetben a hátizsák iskolatáskaként funkcionál, és az ifjú nebuló közel sem hobbiból hordja. A szomszéd viszont túrázik, ő olyat választott, amibe belefér a sátor, mellé pedig a gardrób, meg a konyhaszekrény egy része. Az egyik barátunk pecázni jár, és hajnalban már a negyedik fordulóval pakolja meg a csomagtartót, dobozok, ládák, botzsákok, vödrök, szék és… természetesen a hátizsák. A másik barátod kondizni jár, ki lehet találni, hogy miben hordja a törölközőt és az edzőcuccot. 

Miért hordanak hátizsákot?

A gyerek azért, mert kényelmes és beleférnek a könyvek, iskolai kellékek, na meg persze némi elemózsia. A lényeg, hogy ezt nem felejti ott sehol, a kezei szabadok, így akár a tömegközlekedés is biztonságosabb lehet, hiszen könnyedén tud kapaszkodni. A túrázós szomszéd azért hordja az óriási hátizsákot, mert mindenre felkészül, ami a természetben előfordulhat. Szélsőséges időjárási körülmények miatt extra öltözék, esőköpeny, és számtalan egyéb túlélő kellék lapul benne. A horgász szomszéd hátizsákja jóval szerényebb méretű, ő iratokat tart benne, és többnyire olyan dolgokat, amik jó, ha mindig egy helyen kéznél vannak (pl. fejlámpa, aprócikkek, kés, stb). Összességében elmondhatjuk tehát, hogy azért hordanak hátizsákot, mert végtelenül praktikus. A benne tárolt dolgok tömege pedig szépen eloszlik a vállakon, így kevésbé megterhelő vele közlekedni.

Mi a helyzet az egyszerű városi hétköznapokon?

A kérdésre a válasz: a városi hétköznapok köszönik, remekül megvannak hátizsákkal! Ennek oka, hogy az emberiség már nem skatulyázza be ezt a remek kiegészítőt. Már nemcsak a kiránduló hobbisták, és az iskolások hordják, mivel az emberek felismerték, és belátták, hogy milyen előnyei vannak a hátizsákoknak. A gyártók pedig örömmel tesznek eleget a „végfelhasználók” igényeinek. Azaz, már nemcsak óriási „férfihátizsákok” kerülnek piacra. Ráadásul nemcsak a kisiskolásoknak szánt szivárványos unikornisos, vagy pecás terepszínű mintázattal! Egy egyszerű városi cserkészésre, vagy akár munkába járásra egészen más méret, anyag, és külső dukál. Amint a nemzetközi divatvilág tekintete a hátizsákokra szegeződött, új design, új színek, új ötletek jelentek meg, a sportostól, a laptop tárolására alkalmason át egészen az elegánsig.

Van zsákodban minden jó, laptop, tablet, golyóstoll…

Bizony az egyszerű, hétköznapi munkába járást is kényelmessé teheti egy hátizsák. A laptop már szerves része az életünknek, még a kávézókba is ezzel megyünk. Erre le kellett csapniuk a gyártóknak, megszülettek hát a laptop hátizsákok. Ezeknek külön rekeszük van a laptop számára, melyet egyes típusok esetében akár pántokkal is rögzíthetünk. Léteznek lopásbiztos laptop hátizsákok is, amelyeknél nem fordulhat az elő, hogy például tömegközlekedés közben kinyitnak egy rekeszt rajta, és ellopják az értékeinket, miközben a hátunkon van a táska. Ezek titka, hogy a cipzárak láthatatlanul, a hát felőli oldalon helyezkednek el, így biztonságban tudhatjuk értékeinket. Ennél a típusnál még a telefon töltésére is gondoltak a gyártók. Laptoptáskák vásárlása esetén mindig győződj meg arról, hogy méretben megfelel-e a laptopodhoz. Ha nem laptoppal, hanem tablettel, i-Pad-del jársz munkába, vagy járod a nagyvárosi utcákat, akkor sem kell kétségbe esni, mivel ma már a tabletekhez is terveznek hátizsákokat. Az sem utolsó szempont, hogy egy laptop hátizsákban jóval több egyéb dolog is elfér, mint egy egyszerű laptoptáskában.

Hátizsák földön, vízen…

Itt azonban még nincs vége, mert van még egy hullám, amit a gyártók meglovagoltak. Ez pedig a repülés. Nem, nem beépített ejtőernyős hátizsákról van szó, hanem a légitársaságok (például a Wizzair) által előírt poggyászmérethez tervezett különleges hátitáskákról. Nincs többé centivel méricskélés, ha egy ilyen táskát választasz, ugyanis ez pont akkora, amekkorát még extra felár nélkül felengednek a fedélzetre.

Az már csak hab a tortán, hogy „outdoor” társaikhoz hasonlóan a városi hátizsákok is strapabíróak, kényelmesek, praktikusak, könnyűek és a kinézetüket is a saját igényeinkhez igazíthatjuk.

(Szponzorált tartalom)