keresés menü

Egyedülálló, napsütéssel és zenével teli Kuba nyaralás

Szivar, rum és élő zene szinte mindenhol. Talán ez a hármas jellemzi a legjobban a helyet, ahol a Buena Vista Social Club mosolygó leszármazottai ringatóznak a ritmusra. A Kuba nyaralás igazi időutazás, ahol az ember Havannában régi amerikai autókat és hangulatos városi házakat láthat, végigsétálhat a gyarmati Trinidad utcáin, az európai ültetvényesek egykori kúriái mellett, átélheti a valódi helyi hangulatot, és találkozhat bennszülött kubaiakkal. De a Karib-tenger gyöngyszeme egyben tengerparti Kuba nyaralásra is hívogat. Egy cuba libre Varaderóban, kristálytiszta vizek Cayo Largo környékén és természeti paradicsom Cayo Santa Marián. Kell ennél több?  

Hogyan érdemes eltölteni a Kuba nyaralást?

Az első estét mindenképpen töltsük egy helyi bárban, egy frissítő ital mellett, kiváló élő kubai zenét hallgatva. Felejthetetlen élményben lesz részünk ebben a lenyűgöző és vibráló országban, amelynek nincs párja a világon. Havanna zugainak felfedezése, a helyi konyha ínyencségeinek megkóstolása, a híres rum kortyolgatása, a vibráló hőség és az utcák energikus zenéjének hangulata egyszerűen örökre szóló élmény lesz. Az itteni barátságosság és temperamentum arra készteti az embert, hogy végleg Havannában maradjon. 

Ez azonban az ellentétek városa. Az omladozó házak, a strandok és a karibi napsütés keveredik az autentikus kocsmákkal, ahol hajnalig táncolhatunk a salsa és a rumba ritmusára. A Kuba nyaraláson a legérdekesebb látnivalók közé tehát maga az utcai élet tartozik, ami valóságos színház. Itt az 1950-es évekből származó amerikai Chevrolet autókkal, kommunista korabeli boltokkal és szivarfüstös öregasszonyokkal is találkozhatunk. Mindezt a mindenütt hallható zene kíséri. Vannak piacok kubai kézműves termékekkel, helyi bárok hagyományos kubai ételekkel és kulturális intézmények, amelyek érdekes művészeti, kulturális és történelmi kiállításokat mutatnak be.

Semmi sem hasonlítható az itteni atmoszférához

A Kuba nyaralás során elfelejthetjük a mindennapi élet problémáit, miközben gyönyörködünk a környező természetben és boldogan pihenünk a strandokon. Az édes ünnepi lustálkodás mellett, rengeteg lehetőség lesz a szabadidős tevékenységekre is.

(Szponzorált tartalom)