keresés menü

Egyedi design a falakon – a kőhatású és a fekete tapéta

Még mindig divatos a tapéta, különösen, ha ügyesen bánunk a színekkel és a mintákkal. Remek dekorációs lakberendezési eszköz, amely nemcsak falburkolásra alkalmas, hanem gyönyörűen tudjuk vele díszíteni otthonunkat is. 

A tapéta webáruház számos fajtát, színt és mintát kínál a tapéták széles palettáján, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére való és helyiségeivel harmonizáló típusokat. A mai, modern tapéták nemcsak trendik, hanem praktikusak is, mert viszonylag könnyen fel lehet őket helyezni és egyszerűen el lehet távolítani, ha eljött az ideje. Emellett a strapabíróságuk is sokkal nagyobb, mint a régebbieké volt, így tartósabbak is, hosszú ideig díszíthetik szobáink falait.

A fekete tapéta varázsa

Drámai és modern hatást érhetünk el egy különleges fekete tapéta segítségével a helyiségeink falán. Egyedi hangulatot és sajátos megjelenést adnak az ilyen szobáknak a LED lámpával megvilágított beépíthető falburkolatok, vagy a különböző trendi és ízléses lámpatestek. 

Érdemes figyelembe venni, hogy a fekete tapéta nemcsak sötétebbé, de optikailag kisebbé is teszi a teret. Emiatt ideális mellé világos lakberendezési tárgyakat, kiegészítőket választani. A halvány árnyalatú padlóburkolat, egy világos, vagy épp színek kavalkádjában pompázó falikép vagy festmény kitűnően mutat a fekete falak előtt. 

Az elegancia, a kifinomultság színe a fekete, amely más színekkel ügyesen kombinálva ragyogó díszbe öltözteti lakásunkat. Ha túlzásba visszük, gyászos hangulatot kelthet, úgyhogy mindenképpen óvatosan bánjunk vele.

A kőmintás tapéta és társai

A tapéták lehetőséget adnak arra, hogy ne csak a színekkel játsszunk, hanem az anyagok struktúrájával is. Nagyon divatos manapság olyan tapétát választani, amelyen egy másik anyag köszön vissza, ami lehet fa-, beton-, tégla- vagy akár kőmintás tapéta is. 

Ezek valósághű másolatai az eredeti anyagoknak, viszont több praktikus tulajdonsággal bírnak azokhoz képest. Egyrészt költséghatékonyabb a felhelyezésük, másrészt pedig a karbantartásuk és kezelésük is sokkal egyszerűbb, mint a nyersanyagoké. 

Meghitté, természetközelivé és kényelmessé tehetjük ezekkel otthonunkat, ami különösen előnyös, ha nincs a lakásnak közvetlen kertkapcsolata. Nagyon barátságos és nyugodt hangulatú lesz tőlük a lakóterünk.

A minőségi munka és a kiváló alapanyag elengedhetetlen a szép falakhoz

A tapétázás nem egyszerű feladat, de szerencsére nem is olyan bonyolult. A ragasztózáshoz helyre és időre van szükség, illetve fontos a precizitás is, de nem kell, hogy ezeket mi magunk végezzük. Egy jó szakember segítsége hatékony lehet, és néha a drágább az olcsóbb, mert ha mi nekiállunk, de nem úgy sikerül, akkor bizony kárba mehet a belefektetett pénzünk és időnk is. Emellett a végeredmény sem lesz mutatós. 

Ha egyedivé és vonzóvá szeretnénk tenni a falat, vessük be inkább kreativitásunkat, s tervezzük meg a munkálatokat. A festő majd korrigálja, ha valamit nem jól gondoltunk, ő jobban ért ehhez. Viszont igényeinket mindenképpen tárjuk fel előtte, hogy pontosan tudja, mire vállalkozott, s mi mit szeretnénk látni. 

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥