keresés menü

Egy likőr, ami teaként is fogyasztható? Íme egy ital különleges alkalmakra!

Valljuk be, hogy időnként tanácstalanul állunk az italválasztékot szemlélve, hogy melyiket érdemes választani akkor, ha valami egészen új tapasztalásra vágyunk. Mivel a kulturált italfogyasztás tulajdonképpen egy gasztroélmény, ezért egyáltalán nem lényegtelen kérdés, hogy merre induljunk.

Egy újfajta élmény többféleképpen is megtapasztalható, kiváltképpen akkor, ha arra koncentrálunk, hogy nemcsak az italválasztás, hanem a fogyasztás módja is új izgalmakat tartogathat. A Prémium Italnagykereskedés Online kínálatából a likőrök közül hoztunk ezúttal egy igazán páratlan italt, hogy közelebbről is megismerkedhessünk vele. Ez pedig nem más, mint a Tatratea.

A hölgyek kedvence, a likőr

Habár természetesen nem mindig egyszerű megállapítani, hogy milyen típusú nedűt melyik nem tagjai kedvelnek inkább, a likőröket hagyományosan inkább a nők érdeklődésére számot tartó italokként szokás jellemezni. Ez már csak azért is érdekes megállapítás, mert kevés kategória akad az alkoholok között, ami ennyire sokféle ízvilágot takar.

A Tatratea például egyáltalán nem hasonlít a krémlikőrökre, amit elsősorban női italként szokás aposztrofálni, ugyanakkor valóban lehet nagyon szeretni akkor is, ha a gyengébbik nem tagjai közé tartozunk. Ismerkedjünk meg vele közelebbről is!

A tea, ami mindenkit kalandra csábít

A Tátrából származó szlovák nedű nemcsak a származását tekintve keltheti fel az érdeklődésünket. A rengeteg elismerést bezsebelő ital már ránézésre is rabul ejti a női szíveket. Valljuk be, hogy a palackozása egészen különleges, a szemet is gyönyörködteti.

De a belbecs még ennél is izgalmasabb! A Tatratea ugyan a nevében tea, de jó, ha tudjuk, hogy ez egy alkoholos ital, ami ízében sem a megszokott édes teákat idézi, noha a lehetőség adott arra nézve, hogy akár meleg italként is tegyünk vele egy próbát. Az azonban egészen biztos, hogy ahány palack, annyi meglepetést tartogat a számunkra, ha úgy tetszik, tökéletes megtestesítője a női szeszélynek a maga változatosságával.

Nézzük, milyen változatokat próbálhatunk ki!

Azzal érdemes tisztában lenni, hogy alapvetően magasabb alkoholtartalom vár bennünket. Éppen ezért módjával, mértékletesen érdemes fogyasztani. Az eredeti változat például 52%-os, a leggyengébb a kókuszos a maga 22%-ával, míg a legerősebb a Betyáros névre keresztelt 72%-os Tatratea.

Ízekben is kedvünkre válogathatunk, hiszen citrusos, őszibarackos, erdei gyümölcsös, vörös teás, hibiszkuszos, virágos, homoktövises és csipkebogyós, almás, valamint körtés ízesítések is kaphatók. Pontosan erre utaltunk korábban cikkünkben, ami a sokféleséget illeti. A Tatratea megunhatatlan, izgalmas, és mindig kész tartogatni számunkra valami újdonságot.

Vigyük bátran ajándékba társas összejövetelekre, barátokkal töltött estékre is, ha szerencsénk van, a palack azonnal felbontásra kerül, és már meg is alapoztuk a jó hangulatot. Melegen vagy hidegen, jéggel vagy magában, de akár desszertre öntve vagy koktélként is kóstolhatjuk.

(Szponzorált tartalom)