keresés menü

Dobja fel az unalmas falakat ombre festési technikával!

Az ombre stílus a hölgyeknek ismerős lehet a fodrászszalonokból, ugyanis az utóbbi években trendi lett a színátmenetes frizura, de ma már körömfestést is kérhetünk ezzel a technikával, és a ruházatokon, de még a falakon, bútorokon is hódít.

Az ombre a belsőépítészetben is fokozatosan terjeszkedik, egyre több felületen látni a színátmenetes árnyalást, ugyanis drámaisága révén figyelemfelkeltő, elkészítése pedig nem akkora ördöngösség, mint amilyennek látszik. De hogyan is varázsolhatunk ombre hatást a falakra? Elkészíthető-e saját kivitelezésben? Milyen színeket használjunk? Mi legyen a színátmenet iránya? 

Trendi színátmenetes falak

A legtöbben nem szeretik az unalmas enteriőröket, és mindent elkövetnek, hogy a helyiségeket otthonossá, izgalmassá varázsolják, amelynek egyik bevett módja a falak díszítése különféle alkotásokkal, a másik pedig a festés. A Festékpalota.hu változatos és minőségi falfestékeivel könnyen és gyorsan megújíthatja a belső tereket!

A trendeket a falak festésében is követhetjük, az ombre hatást egyszerűen érhetjük el, különösebb szakértelmre sincs szükség, ráadásul ha magunk csináljuk, a kissé tökéletlen árnyalás még érdekesebbnek és organikusabbnak tűnik majd. Érdemes azonban a megvalósítás előtt átgondolni, hogy ahova szánjuk, mennyire tud majd érvényesülni, illetve hogy a választott színek mennyire illenek az enteriőrbe.

Hogyan csinálja?

Az ombre falfestés projekt egyetlen trükkös része az, hogy olyan színt és annak két szomszédos árnyalatát válassza, amelyet szeret, és amely harmóniában lesz a környezettel, akár az a célja, hogy beleolvadjon, akár az, hogy nagy kontrasztja révén kitűnjön.

Érdemes olyan falat választani, amelyet kevés bútor, illetve úgy takar, hogy a színátmenet érvényesülni tudjon, így jó lehet jellemzően a helyiségek központi falszakasza, például a hálószoba ágy mögötti vagy a nappali kanapé, TV szekrény mögötti fala. 

Az ombre festés játékosságot csempész a helyiségekbe, amelyet az arányok megváltoztatásával tovább fokozhatunk. Szerencsére nincsenek kőbe vésett szabályai, így szabadon kísérletezhetünk vele. Érdemes azonban vele kapcsolatban a kevesebb több elvét alkalmazni, és a helyiségeknek csak az egyik falát festeni ezzel a technikával. 

Fontos kérdés: az árnyalás színei és iránya

Az, hogy vízszintesen vagy függőlegesen mutat-e jobban a festés, egyéni ízlés kérdése, a technika lehetőséget ad mindkettőre. Az átmenetet illetően is szabadon dönthet, választható szabálytalan vagy szabályos átmenet, de ennek megalkotása nehezebb, nagyobb türelmet és precizitást igényel. Érdemes a színhatárokat előre kijelölni, a festék felhordása festőhengerrel lesz a legszebb, az átmenetek elmosásához azonban szivacs vagy ecset lesz a megfelelő. Minden esetben jól előkészített, egyenletes falfelületen kell dolgozni a szép végeredmény érdekében. 

A színek szabadon választhatók, de törekedni kell a harmóniára, figyelembe kell venni a berendezések, kiegészítők árnyalatait, és azokhoz illő falszíneket választani.

(Szponzorált tartalom)