keresés menü

Divatos cipők – milyen modelleket viseljünk a szezonban?

Az őszi-téli időszakban idén a trend a fázós lábúaknak kedvez. A vastag talpú és a masszív megjelenésű, bakancs jellegű cipők hódítanak mostanság. Ezek egyszerre nagyon kényelmesek és trendik is. Nézzük hát meg, miről is van szó pontosan.

Hogyan válasszunk megfelelő cipőt a hideg időben?

Az őszi-téli szezon két részre osztható. Ősszel az átmeneti cipők, sőt melegebb időben még a zárt nyári darabok, például sportos viselethez egy strapabíróbb, futásra tervezett Adidas boost is tökéletes választás lehet. Ám télen már gondolni kell a talpak vastagságára és a cipő melegtartására is. A hideg időben egy vékonyabb talpú cipő miatt komolyan megfázhatunk. Ezért nem érdemes utcai cipőnek olyan darabot beszerezni, aminek a talpa legalább a két centis vastagságot nem éri el. Amennyiben ragaszkodunk a sportcipőhöz, akkor azok közül is ilyen talpazatút válasszunk télre. A másik fontos szempont a cipő hőtartása és vízállósága. Egy jobb bőrcipő mindkét szempontból tökéletesen alkalmas. Ha viszont ennél is fázósabb a lábunk, akkor prémes, bélelt lábbeliket válasszunk. Az idei trend pontosan ezeknek kedvez, ugyanis az ilyen paraméterekkel rendelkező darabok a szezon sztárjai. Bőven van választék a vastag talpú, prémes és kényelmes lábbelikből a piacon.

Vastag talpak és platformok

Az idei retro életérzés újból visszahozta, sőt szinte berobbantotta a platformos cipők korszakát. Egy vastagított talpú chelsea cipő egyszerre tud elegáns és kényelmes is lenni. Ez pedig a hideg havas időben igazán praktikus. A bakancsok idén is hódítanak. Platformos talpú verzióikból magas sarokkal rendelkezőeket is kapni. Egyszerre vagány, csinos és praktikus is a hideg időben. A különleges sarkakkal rendelkező félcipők és bakancsok pedig egyedi és különleges stílust tudnak kölcsönözni az összeállításunknak. Ezért aki kedveli a különleges darabokat, az mindenképp nézzen idén szét a trend kínálatai között, ugyanis a platform mellett a szezon a különleges sarok- kialakításokról is szól.

Minták és színek forgataga

Akik szeretik a mintás ruhákat és kiegészítőket, azok 2021-től már olyan cipőkre is lecsapatnak, amelyek színvilága szinte már a fantasy szereplők lábbelijeinek hangulatát súrolják. A fémes hatás ötvözve a különféle koptatott mintákkal, valamint a patchwork stílus kombinálva csíkokkal és geometriai formákkal megkapó külsőt kölcsönöz. Az ilyen dizájnnal ellátott magassarkú bakancsok és félcipők különösen jól mutatnak. A szokatlan és különleges cipőket kedvelők idén igazán elkényeztetve érezhetik magukat, mert a lábbelik és táskák terén ez a stílus dukál jelenleg. Ha már a táskákat is megemlítettük, például a Tommy Hilfiger táska kollekciók idei darabjait elnézve biztosan megállapíthatjuk, hogy az unalmas darabok nem fognak szerepelni jövőre sem a trendek között. Ez nem csak a minták, de a színek terén is elmondható. Vidám, élénk, szinte már rikítóan neon színek is szerepelnek táskák és cipők terén is egyaránt. A fémes hatású bőr cipők képében idén különösen népszerű téli darabok formájában is visszaköszönnek, ugyanakkor a stílusos elegancia is képviselteti magát. Tehát annak sem kell megijedni, aki egy klasszikusabb lábbelit szeretne magának télre. Megtalálható mind az elegáns, mind pedig a klasszikus vonal is – méghozzá igen széles kínálatban.

(Szponzorált tartalom)