keresés menü

Dekorváza – a dekoráció fontos eleme

Érdemes rendszeresen beszerezni egy-egy csokor virágot, hiszen varázslatossá tehető vele a nappali vagy éppen az étkező. Annak érdekében, hogy valóban feldobja a csokor a helyiséget, annak megfelelő tárolásáról is gondoskodni kell. Ehhez nyújtanak segítséget a dekorvázák, mint alapvető lakberendezési kiegészítők.

Kellemetlen helyzet, mikor ajándékba kapunk vagy vásárolunk egy csokor virágot, de azt nem tudjuk mibe tenni. Esetleg van egy régi darab valamelyik szekrény mélyen? Ez sem jó megoldás, ehelyett érdemes beszerezni néhány mutatós dekorvázát, melyek virágok nélkül is jól mutatnak.

Az igazán különleges darabok növények nélkül is megállják a helyüket

A részletekben rejlik a dekoráció sikeressége. Mindenképpen olyan dekorvázákat kell beszerezni, melyek stílusosak és modernek, mely tulajdonságoknak köszönhetően tökéletesen megállják a helyüket az otthoni dekoráció kiegészítőjeként. Az említettek mellett természetesen a funkcionalitás is fontos szempont. A friss virágokhoz olyan vázát kell beszerezni, melybe tölthető víz.

Különféle színű és formájú változatok beszerezhetőek. Az igazán különleges darabok növények nélkül is megállják a helyüket, de nyilvánvalóan akkor a leglátványosabb a végeredmény, ha gyönyörű, színes virágok is kerülnek a vázákba. Érdemes méretben különböző változatokat beszerezni. Legyen olyan, melyben egy nagyobb csokor is elfér, de olyan is kell, melyben egy szál virág is jól mutat.

A helyiségek leglátványosabb dekorációs elemei

A stílusos, egyedi és mutatós vázák könnyen lehetnek a helyiségek leglátványosabb dekorációs elemei. Kerülhetnek étkezőasztalra, íróasztalra, komódra, szekrényre és dohányzóasztalra egyaránt. Sőt, az ablakpárkányon is jól mutatnak.

Természetesen nemcsak a nappaliban és az étkezőben teljesítenek jól ezek a dekorációs elemek, hanem a lakás többi helyiségében is. Bátran helyezhető a DekorPlaza.hu-nál kapható dekorváza a fürdőszobába, a hálószobába, a dolgozószobába vagy éppen a konyhába.

A népszerű buxus gömb a dekoráció következő szintje

Ahogy már említettük, a dizájnos vázák virágcsokrok nélkül is jól mutatnak, de természetesen a végeredmény élő növényekkel lesz a legmutatósabb. Természetesen műnövények is helyezhetőek a tartóba, melyek szintén látványos megoldást nyújtanak. Sőt, ma már olyan műnövények is kaphatóak, melyeket nehéz megkülönböztetni az élő változatoktól. Még közelről nézve is élethűek.

A népszerű buxus gömb a dekoráció következő szintje. Ehhez a növényhez a nagyobb dekorvázák passzolnak. Leginkább a tágasabb terekben mutatnak jól, például a folyosón vagy a teraszon. A buxus gömbök kedvelői általában a buxus kockákat kedvelik. Utóbbi egy olyan dekorációs elem, mely többféle módon felhasználható. Helyezhető falra, de a kertben is jól mutat. A buxus kockák úgy készülnek, hogy feldarabolnak egy szőnyegszerű műnövényt. Ezek a darabok szolgálnak dekorációs elemként.

(Szponzorált tartalom)