keresés menü

Csomagolástechnikai anyagok gyártása

A legyártott termékek védelmét a raktározás és szállítás során a csomagolás biztosítja, amely sokféleképpen megvalósulhat. A termék méretétől, jellegétől, tulajdonságaitól, speciális igényeitől függően változik a csomagolás. Az a követelmény azonban állandó, hogy a terméknek sértetlenül, jó minőségben kell eljutni a vevőhöz.

A csomagolás különböző módjai

A termék csomagolására számos megoldás létezik, amelyhez az alapanyagokat gépek gyártják. A Mű-Pack webáruházban térkitöltő gépeket, pántológépet, dobozhajtogató gépet, bálázógépet, zsugorfóliázó- és raklapfóliázó gépet, dobozzáró gépet, kartonaprítót, ragszalaghúzót és ragasztópisztolyokat egyaránt be lehet szerezni a csomagolóanyagok mellett.

Mindig az adott termékhez kell meghatározni a megfelelő csomagolási módot. A raklapos árut például sztreccsfóliával csomagolják, a kisméretű tömegárut dobozba teszik. Van olyan termék, aminek a zsák vagy a zsugorfólia az optimális csomagolóanyaga.

A különböző csomagológépek használatával gyorsabban és egyszerűbben oldható meg a termékek biztonságos szállítása.

Térkitöltő gépek

A csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó vállalkozások jól ismerik a térkitöltő gépeket, azaz a levegőpárna-gyártó gépet, és a gyűrt papírt gyártó gépet. Azonban nemcsak nekik válhat hasznukra egy ilyen berendezés, hanem egy sorozatgyártást folytató vállalkozásnál is hamar megtérül az ára.

  • A dobozba való csomagolás esetén ugyanis fontos – a termékvédelem szempontjából – hogy a légüres tér ki legyen töltve. A termék a szállítás során ne mozogjon a dobozban, ne sérüljön meg. Ha a céged ezt a csomagolási módot gyakran alkalmazza, célszerű a munkafolyamat megkönnyítése és meggyorsítása végett levegőpárna-gyártó gépet vásárolni.

A Mű-Pack webáruházban nemcsak a gépet rendelheted meg, hanem a hozzá szükséges felfújható levegőpárnákat is. A cég egyedi igényeket is teljesít, ugyanis megtervezik, és legyártják az egyedi csomagolóasztalt is, amivel hatékonyabbá tehető a csomagolás.

  • A Ri-Fill 3 gyűrt papírt gyártó gép a megfelelő alapanyagból gyorsan elkészíti a csomagolóanyagot. A gyűrt papír elsősorban a nehéz, általában speciális fémből készült termékek csomagolásához szükséges. Megakadályozza, hogy ezek a termékek egymásnak ütődjenek. Ezeket a gyakran századmilliméteres tűréssel rendelkező forgácsolt alkatrészeket nagy gondossággal kell becsomagolni.

A fontos méreteknél nemcsak esztétikai szempontok miatt nem keletkezhet benyomódás, karcolás, sérülés, hanem az alkatrész funkcióvesztését is okozhatja egy rossz csomagolás. Azt pedig egyetlen gyártó cég sem szeretné, ha a vevők minőségi kifogással élnének, s emiatt meghiúsulna az üzleti kapcsolat.

A megfelelő csomagolásra tehát gondot kell fordítani, és érdemes olyan csomagolástechnikai cégtől vásárolni, amelyik hatékony és környezetbarát megoldásokat kínál.

(Szponzorált tartalom)