keresés menü

Civil szervezetek számára írt ki felhívást egy hazai webfejlesztő csapat

A különféle civil szervezetek, társadalmi kezdeményezések működőképességének gyakran a pénzügyi lehetőségek szabnak határt. Jól tudják ezt az Integral Vision csapatának tagjai is, akik egy különleges felhívást tettek közzé a nyáron.

A kiírás szerint szeretnék akár anyagilag, akár kapacitás szintjén támogatni a fontos projekteket, szerveződéseket. Ez egy remek lehetőség arra, hogy bővítsék a kapcsolati tőkéjüket, miközben még segíthetenek is másoknak, szóval minden szempontból előnyös ez mindkét fél számára.

A felajánlás tárgya

A Drupal weboldal fejlesztésre szakosodott csapat tisztában van azzal, milyen fontos az online kommunikáció ahhoz, hogy fenn lehessen tartani manapság egy civil kezdeményezést. Különösen most, hogy sokan inkább az otthonuk biztonságából próbálnak szocializálódni, kulcsfontosságú a webes jelenlét.

Sok weboldal azonban ma már nem képes betölteni azt a funkcióját, amiért életre hívták. Ha egy weboldal nem reszponzív, nem mobilra optimalizált, akkor a látogatók 70-80%-át élből elveszítheti. A legtöbben ugyanis manapság nem egy asztali számítógépről vagy laptopról szörfölnek a világhálón, hanem a mindenki zsebében ott lapuló okostelefonokról.

Ahhoz, hogy a weboldalon található hírek, felhívások, tartalmak eljussanak a célközönséghez, szükség lehet némi ráncfelvarrásra. Ez kiterjedhet mind a weboldal dizájnjára, mind a funkciókra. A 10 éves tapasztalattal rendelkező Integral Vision éppen ezért felajánlotta, hogy segít a kommunikációs stratégia kialakításában és a weboldal strukturális tervezésében, továbbá a webes arculat elkészítésében is. Ők a Squarespace weboldalkészítő platformot használják ezekhez a projektekhez, ami megfizethető havi díjjal rendelkezik, ebből ráadásul az első éves díjat ők állják!

Milyen szervezetek számára érdekes ez a felhívás?

Olyan szervezetek számára, amelyek még vagy nem rendelkeznek weboldallal, vagy nem elég modern a már létező honlapjuk. Fontos, hogy az adott szervezetnek rendelkeznie kell egy olyan személlyel, aki képes döntéseket hozni a weboldal kapcsán, valamint valamiféle elképzeléssel, hogy miért és hogyan szeretnének jelen lenni a világhálón.

A projektben való aktív részvétel egy 4-8 hetes időtartamban nélkülözhetetlen. A sikeres előrehaladás feltétele az, hogy ez a dedikált személy részt tudjon venni az egyeztetéseken. Lényeges pont, hogy a Squarespace platformmal kerül kialakításra az oldal, aminek van egy abszolút megfizethető havi költsége, de ennek fizetését a már említett első évet követően ki kell tudnia a szervezetnek gazdálkodni, máskülönben kárba vesznek a fejlesztések. A platform használata könnyű, úgyhogy ez a havidíj teljes mértékig megéri a pénzét.

(Szponzorált tartalom)