keresés menü

Burkolásnál elengedhetetlen a körkivágó használata

Az egyszerűség gyönyörködtet, szokták mondani és mennyire igaz. Bár néha szép dolog elveszni a részletekben, de amikor adott feladatok ellátása a cél, akkor egyszerűen nincs erre idő. Ha precizitásra és gyorsaságra van szükség, a gyémánt körkivágó jóformán utolérhetetlen ezeken a területeken. De mikor van rá igazán igény? A hidegburkolás alkalmával mindenképpen. Az igazán kemény, természetes kövekből készült, modern csempelapok formázása csak ezen technikai eszközökkel oldható meg kellő sikerrel. Nagy előnyük továbbá, hogy a profi szakemberek mellett, a kezdő barkácsolók is ugyanolyan hatékonysággal vethetik be, különösebb szaktudás nélkül.

Körkivágó többféle méretben

Egy lakásfelújítás és/vagy új burkolat kiképzése során például a konyhában vagy fürdőszobában több, eltérő méretű lyukra lesz szükség a szerelvények, vezetékek és csövek elhelyezéséhez. Ezért a körkivágó minden igényhez alkalmazkodik. A fejlesztők adtak a részletekre, így a néhány mm-től egészen a 150 mm átmérővel bíró típusokig, mindenféle modellt gyártottak. Érdemes lehet ezeket szettben beszerezni annak, aki rendszeresen fog dolgozni a körkivágó különféle fajtáival. A használatuk nagyon egyszerű, csak az alkalmas szerszámot kell megtalálni erre a célra. Leginkább sarokcsiszolóhoz történik a csatlakoztatás és kis fordulatszámon máris neki lehet látni a fúrásnak.

A fokozott hűtés növeli a körkivágó hatékonyságát

A fúrás alkalmával mindig nagy hő képződik, ezért fokozott hűtésről kell gondoskodni a hatékonyság növeléséhez. Vannak csak vizes körülmények között bevethető lyukfúró típusok, amilyen a TLS MAGNUM. Ellenben a szárazon használt változatoknál is fontos hűtőgyantát, rendszeres nedvesítést alkalmazni. Természetesen a gyártók gondoltak a kezdőkre és azon szakemberekre is, akiknek minden perc számít, mert határidőre dolgoznak. Az utóbbiaknak a TLS MONSTER lézerhegesztett szegmenses körkivágó az ideális, ami esélyt kínál az agresszív fúrásra és kiváló végeredmény biztosítására. A csempelerakás során a burkolóelemek alakítása a fő kérdés, amit a kiváló eszközökkel bárki könnyedén elvégezhet. A feltételek már rendelkezésre állnak, csak élni kell velük.  

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥