keresés menü

Biztonságos jakuzzihasználat gyermekekkel

A legtöbb hotelben és gyógyfürdőben találkozhatunk olyan tiltásokkal, amik elég markáns határvonalat húznak életkor szerint, hogy kik használhatják a medencéket, és kik nem elég idősek hozzá.

Természetesen egyértelmű, hogy a legtöbb gyógyvízbe a gyerekeket nem szabad beengedni, de mi a helyzet a hagyományos masszázsmedencékkel, amikben sima víz található?

A következő cikkben azt fogjuk vizsgálni, hogy mekkora gyerekeket milyen körülmények között és mennyi ideig szabad a jakuzziba engedni, hogy mindenki élvezhesse annak kikapcsoló hatásait.

Ismerkedés a vízzel

Fontos kiemelni, hogy a fent említett helyszíneken, amennyiben nem gyógyvízről van szó, az életkori megkötések főként a balesetek megelőzésére szolgálnak. Egy otthoni jakuzzi viszont kiváló terepet tud kínálni arra, hogy minél előbb megismertesd a gyermekeidet a veszélytelen fürdőzéssel. Fontos, hogy megtanulják, hogy felnőtt nélkül nem szabad a medencébe mászniuk (ennek megelőzésére kiváló megoldás lehet például egy thermotető is), és hogy véletlenül se játszanak “vízi hullásat” csupán azért, hogy ijesztgethessék a szüleiket vagy a többieket. 

A gyerekek körülbelül tízéves korra érik el azt a magasságot és érettségi szintet, mire egyedül lehet hagyni őket a masszázsmedencében játszani. Ekkor ugyanis már nagy biztonsággal leér a lábuk a medence aljára, javarészt követik az utasításokat, amivel elkerülhető, hogy a figyelmetlenségből kifolyólag például beverjék a fejüket.

Jön az ősz és úgy gondolod, hogy a jakuzziban töltött koraesti pihenések összehoznák a család apraját-nagyját? Keresgélj a Caldera Spas csúcskategóriás masszázsmedencéi között, és találd meg a családod legújabb kényeztetőjét!

Kényes hőmérsékletek

Ugyan a jakuzzihasználat egyik legkellemesebb része az, hogy mindig meleg vízben lehetünk, de erre fokozottan oda kell figyelni, ha gyerekek is velünk medencéznek. Mivel a gyerekek hőháztartása még nem olyan stabil, mint egy egészséges felnőtté, sokkal nagyobb hatással van rájuk a melegvizes medencézés is. Éppen ezért kiemelt figyelmet kell szentelnünk annak, hogy a jelenlétükkor alacsonyabbra kell egy kicsivel állítani a hőfokot (1-2 fok elég), és természetesen nekik jóval rövidebb ideig szabad használniuk a jakuzzit, mint a felnőtteknek. 

Testhőmérséklet közeli víz esetében például érdemes körülbelül 20 percenként beiktatni nekik egy pár perces szárazföldi pihenőt, és utána újult erővel folytatódhat a móka a masszázsmedencében.

Alapvető biztonság

Természetesen az alapvető biztonsági óvintézkedések ugyanúgy érvényesek a masszázsmedencében is, mint bármilyen egyéb vizes fürdőhelyen. Pici gyerekeket sose hagyjunk magukra a medencében. Amennyiben nem tudnak úszni, vagy a lábuk nem ér le biztonságosan a medence aljára, akkor érdemes lehet karúszókat vagy úszógumit beszerezni a picik számára, hogy biztosan nyugalomban tölthessük a jakuzziban töltött perceket.

(Szponzorált tartalom)