keresés menü

Bárszéket vásárolnál? Mutatjuk, mire figyelj!

Manapság egyre nagyobb divatja van annak, hogy az otthonunkba is kerüljön egy-két bárszék. Míg korábban csak a pubok, kocsmák és kávézók privilégiuma volt ez a roppant praktikus ülőke, addig ma már számos kisebb és nagyobb otthonban is helyet kap ez a kissé futurisztikusan festő bútordarab.

Ha te is gondolkoztál azon, hogy beszerezz belőle egy-két darabot, de még rutintalan bárszékbeszerző vagy (ha létezik belőle egyáltalán rutinos), akkor mindenképpen olvasd el mai cikkünket, amelyben próbálunk abban segíteni, hogyan találd meg a számodra legideálisabb darabot!

A bőség zavara

Ha elsőre vetsz egy pillantást a Prémium bútoráruház bárasztalaira és bárszékeire, akkor szembesülsz a gyötrő valósággal: annyiféle változat létezik, hogy ember legyen a talpán, aki tud választani belőlük. Pedig előbb-utóbb meg kell, hogy szülessen a döntés, hiszen az a cél, hogy minél hamarabb legyen belőle legalább kettő az otthonodban!

A magasság legyen az első, amire odafigyelsz, döntsd el, hogy szabadon állón szeretnéd használni, vagy asztalhoz, pulthoz tolva, és ügyelj arra is, hogy meglegyen a legalább 30 cm távolság az ülőrész és a pult között.

Arról is határoznod kell, hogy támlás vagy támla nélküli változatot szeretnél. Előbbiben kényelmesen el tudsz helyezkedni, lazíthatsz is akár, utóbbi, bár ránézésre talán kényelmetlennek tűnik, az ergonomikus ülőfelület miatt mégis egészséges tartást és kényelmes ülőhelyzetet teremt.

Hasonlóan fontos az is, hogy milyen legyen az ülőrész: inkább a keményebb verziót preferálod, vagy jobb szeretsz puhább anyagon ülni?

Az anyag és a szín is fontos!

Ha már felmerült az anyag, akkor amellett sem mehetünk el szó nélkül. Bár alapvetően a bárszékek fémből vagy fából készülnek, mégsem válik egyhangúvá a kínálat, így bármilyen stílusú otthont is álmodtál meg magadnak, egészen biztosan megtalálod a hozzá illő bárszéket.

Végezetül az egyik legmeghatározóbb paraméterről értekezünk, ez pedig nem más, mint a szín. Bátran merj kísérletezni, nem muszáj, hogy tökéletesen beleolvadjon a háttérbe, választhatsz valami élénk, elütő színt, ami megadja a kellő játékosságot.

Hány darab legyen?

Ez talán a legnagyobb kérdés, és amivel tuti nem trafálsz mellé, az a minimum két darab. Persze lehet belőle három is, de óva intünk attól, hogy beleess abba a hibába, hogy telezsúfolod az otthonod bárszékekkel, mert akkor inkább zavarni fog, semmint a hasznodra lenni, így fontos, hogy a valós igényeidnek és lehetőségeidnek megfelelő számú bárszéket vásárolj.

Élvezd a különféle funkciókat!

Egy bárszék számtalan feladatot el tud látni: ülhetsz vele a konyhapult mellé, a konyhasziget köré, de akár egy lenyitható asztalkánál is tökéletesen megállja a helyét.

Kis helyet foglal, sokat ad – talán ez a legjobb meghatározása ennek a roppant stílusos és rendkívül különleges bútordarabnak.

Ha meghoztuk kedved, akkor irány a Prémium bútoráruház webshopja, és kezdődjék a nagy bárszékvadászat!

(Szponzorált tartalom)