keresés menü

Bármikor bármilyen SI mértékegységre átválthatunk, mert kéznél van az online átváltó

A felgyorsult világunk, a digitalizáció térnyerése és az ismeretek azonnali elérése a világháló segítségével maga után vonta, hogy sokkal több mindennel kell tisztában lennünk, mint korábban. Ráadásul az elmúlt évek járványhelyzetének hatására hazánkban is beindult valamennyire a home office munkakörben való dolgozás, így az otthonunkból távmunkában való tevékenységek elvégzése során nincs annyira lehetőség segítséget igénybe venni másoktól.

Mértékegység átváltása hatékonyan, gyorsan

Szerencsére van egy olyan mindent magába foglaló weboldal, amely bármikor a segítségünkre tud lenni. Az atvaltas.com weboldalon 11 mértékegység átváltását bonyolíthatjuk le kedvünk szerint. Ez annyit jelent, hogy beállíthatjuk, hogy az adott mértékegység melyik fajtáját szeretnénk és mire váltani. A 11 lehetőség pedig, ahol számolgathatunk a következő: hosszúság, terület, térfogat, tömeg, teljesítmény, nyomás, pénz, hőmérséklet, idő, sebesség, római-arab számok.

Napjainkban a számítógépes munkák jó része esetében felmerülhet, hogy olyan nemzetközileg, de hazánkban nem használt mértékegységekkel találkozunk, amelyek értelmét nem ismerjük, így a számadatot sem tudjuk megbecsülni. Munkánk során az is előfordulhat, hogy egyszerre több különböző mértékegységgel is találkozunk.

Ilyenkor nagyon jól jön, ha van egy olyan weboldal, ahol mindent egy helyen meglelhetünk és nem kell órákat bóklászni a világhálón, hogy melyik információ éppen hol van meg. Érdemes nyitva hagyni az atvaltas.com oldalt, és bármikor, ha jön egy kérdés, hogy pl. 200 láb mit jelent, könnyen adódik a kiszámítási lehetőség.

Az élet különböző területei, ahol jól jöhet

A matematikával vagy bármilyen műszaki területen dolgozók, de akár a művészetekkel foglalkozók életében is adódhat olyan helyzet, amikor szükség van egy nem SI mértékegység átváltására. Nem beszélve a fordítókról, hiszen a legtöbb amerikai, angol filmekben teljesen más mértékegységeket használnak. Ezek az országok pedig gazdasági, kulturális súlyukat tekintve megkerülhetetlenek Európában is.

A streaming szolgáltatók megjelenésével már elérhető számtalan film feliratozva, ahol szintén szembesülhetünk bizonyos angolszász országokban használatos, tőlünk eltérő mértékek használatával, amiket szeretnénk megismerni.

Az oldalon fellelhető további hasznos információk

Az atvaltas.com oldala nem áll meg csupán a matematikai számításoknál, hanem minden egyes kategóriában részletesen ismerteti az adott mértékegységet és annak minden típusát. Hasznos tanácsokat, érdekességeket, leírásokat is olvashatunk a mértékegységekkel kapcsolatban, a vonatkozó oldalon az átváltáshoz pedig mindössze azt kell megadni, hogy milyen egységről szeretnénk milyenre váltani, majd a kívánt mennyiség megadása után azonnal meg is történhet a számítás. Nem árt azt is tudni, hogy az átváltások oda-vissza is működnek, és a kapott eredményeknél meg lehet adni a kívánt pontosságot is.

(Szponzorált tartalom)