keresés menü

Azonnali implantáció a foghiány megoldásaként

Egy-egy fog hiánya az ismert protokoll szerint fogbeültetéssel pótolható. A szóló implantátumok mellett több, egymás mellett lévő fog elvesztése esetén, fogankénti implantációt végeznek, amennyiben a körülmények lehetővé teszik. A művelet sikeres kimenetele fokozható, ha azonnal, már a foghúzást követően vagy az elvesztése után mihamarabb elvégeztetjük az eljárást.

Azonnali fogbeültetés, implantáció

Ahhoz, hogy a beültetés sikeres lehessen, ideális körülmények szükségesek. Maga az eljárás is akkor végezhető el, ha minden feltétel adott. Törekedni kell arra, hogy mihamarabb megtörténjen a terhelés, vagyis a beültetés, mielőtt megindulnának a foghiányból következendő változások.

Azonnali implantációra van lehetőség a Halász Klinika fogbeültetés szolgáltatása keretében, ahol élen járnak a fogpótlásos, implantációs eljárásokban. Érdemes mielőbb cselekedni, mielőtt elkezd sorvadni az ínypapilla és a csontszövet. Azonnali beavatkozással viszont megőrizhető az íny egészséges, csipkézett szerkezete. Ugyanakkor a csont regenerációs képessége jóval intenzívebb a húzást követő időintervallumban. A friss implantátumok ideiglenes koronával is elláthatók, így gondoskodnak arról, hogy az átmeneti időszakban se maradjunk fog nélkül.

Az íny és a csontszövet visszahúzódása után viszont már bonyolultabb, komplexebb eljárásokkal lehet csak helyreállítani, olykor sajnos még így sem sikerül visszaépíteni a szövetet.

A foghiány miatt bekövetkező változások 

A foghiány számos következménnyel jár, melyek között vannak viszonylag gyorsan bekövetkező változások és lassabban végbemenők is. Az idő előrehaladtával egyre nehezebb és bonyolultabb a elérni a megfelelő végeredményt.

A legszembetűnőbb változás az ínypapilla és a csontszövet sorvadása, mely alkalmatlanná teszi a területet az implantációra. A foghiány miatt jóval nehezebbé válik a fogak tisztán tartása. A résbe könnyen bejuthatnak ételmaradékok, lepedékek alakulhatnak ki, melynek következtében fogszuvasodás és fogágybetegség is felléphet. Ez ellen egyedül az azonnali implantációval tehetünk, mellyel megmarad az ép, egészséges íny, és az eredetihez hasonló szépségű koronát nyerhetünk.

A foghiány hosszabb távú következményei közé tartozik az állkapocs deformációk és a csont, ínytasakok megjelenése. Idővel a fejfájás és nyaki fájdalom is gyakoribbá válhat, mely kihat az egész életminőségre.

Az idő szerepe jelentős 

Látható, hogy a fogbeültetések kimenetele szempontjából mennyire fontos az idő szerepe. Későn cselekedve már egyre kisebb az esélye annak, hogy sikerül visszanyerni az elvesztett szöveteket, és jóval nehezebbé válik az ideális állapot helyreállítása, amennyiben ez még lehetséges.

A modern eljárásoknak köszönhetően létezik megoldás az elvesztett fogak pótlására, amelyekkel ugyanolyan gyönyörű mosolyunk lehet, mint korábban, csupán idejében kell cselekedni!

(Szponzorált tartalom)