keresés menü

Az utasbiztosítás biztonságot ad külföldön?

Napjainkban egyre kevesebb spontán dolgot tesz az ember. Igyekszünk biztonságosan élni, szervizeljük az autónkat, gondoskodunk a családunkról, és alaposan megtervezzük a napunkat is. Ezek igencsak fontos teendők, hiszen ezáltal érezzük magunkat biztonságban, ezek a dolgok hozzátartoznak az életünkhöz.

A külföldi nyaralás, utazás, önmagában is elbizonytalaníthat bennünket, az új környezet, a másfajta szabályok nem nyújtanak kapaszkodót egy problémás helyzetben. Utasbiztosítást pedig éppen ezért érdemes kötni, hogy ne maradjunk egyedül akkor sem, ha egy idegen környezetben kell valami miatt intézkedni.

Hogyan lehet utasbiztosítást kötni?

A CoverMe utasbiztosítás online kalkulátora segít különböző biztosítók termékeit összehasonlítani. Ezáltal olyan utasbiztosítást lehet kötni, ami abszolút személyre szabott és ideális lesz az utazásunk során.

Mindenki másképp utazik ugyanis, van, aki imádja az aktív pihenést, ezért sportol, túrázik, netalán extrém sportokat is kipróbál. Mások azonban akkor érzik jól magukat, ha a homokos tengerparton süttetik a hasukat és közben koktélt szürcsölnek.

A megfelelő biztosítás megkötése

A fentiekből is látszik, hogy mennyire személyre szabott ez a szolgáltatás. Így aztán azt a terméket kell megkeresni, amely a mi utazásunkra a legoptimálisabb lesz. Arra is figyelni kell, hogy egyes biztosítók kizárnak bizonyos sportokat, így ezekre külön kiegészítő biztosítást kell kötni, más esetben nem fog téríteni a társaság.

Nézzük akkor, hogy milyen fedezetet nyújtanak az utasbiztosítások!

A külföldi utazás során bekövetkező váratlan betegség, baleset vagy műtét nagyon sok pénzbe kerül, a magyar EU kártya pedig nem fedez minden beavatkozást, illetve bizonyos korlátozásokat is tartalmaz. Az utasbiztosítással azonban a családtagok egészségügyi ellátását teljes mértékben biztosítani tudjuk külföldön, ezért nem kell azon aggódni, hogy mennyibe fog kerülni az, ha orvoshoz kell menni.

Az egészségügyi ellátás mellett ilyen esetben a társaság fizeti azt, ha a családtagoknak tovább kell maradni a betegség miatt, a szállodai, utazási költségeit, de a beteg hazaszállításáról is gondoskodik.

Az utasbiztosítás ezek mellett vagyoni biztonságot is nyújt, térít, ha elveszett vagy megsérült a bőröndöd, a szállodában vagy az utcán ér valamilyen kár vagy atrocitás.

A jogsegélyszolgálat is fontos, hiszen a jogrendszer eltérő volta és a nyelvi nehézségek, valamint a magas ügyvédi díjak jogi probléma esetén megterhelhetik a családi kasszát. Az általunk másoknak véletlen okozott károk esetében is helyt áll a biztosítónk.

Figyelni kell a kizáró rendelkezésekre!

Hiába kötünk utasbiztosítást abban az esetben, ha a kárt a saját felróható magatartásunk okozta, akkor nem számíthatunk arra, hogy majd a biztosító fizet. A szándékos vagy a gondatlanságból bekövetkező károkat magunknak kell állnunk.

Az utasbiztosítás sokkal szélesebb körű védelmet nyújt, mint az európai biztosítási kártya, ráadásul a díja csak néhány ezer forint, ezért soha nem szabad nélküle külföldre indulni.

(Szponzorált tartalom)