keresés menü

Az óraszíj meghatározza az óra karakterét

Az óravásárlás során a legtöbb ember az összhatást nézi, amibe beletartozik a tok mérete, színe, alakja, a számlap mintája, valamint a szíj jellege. Az összhatás mindenképpen nagyon fontos, hiszen nem elég, ha a kinézett termék egyes részeibe szeretünk bele, ha más részei viszont nem tetszenek.

A heveder a legtöbb esetben megadja a vekker karakterét, a fémszíj általában a sportosan elegáns, a szilikon, a nato és a műanyag sportos és mindennapi, míg a bőr elegáns kinézetet biztosít az óra számára.

Cikkünkben megnézzük, hogy mik a bőrheveder előnyei, és hogy mikor érdemes ezt a típust választani.

Bőrszíj, ha valami elegánsat szeretnénk

Ha szeretnénk egy öltönyhöz is hordható vekkert vásárolni, akkor az Órashop.hu bőrszíjas órái között érdemes keresgélni. A bőrszíj ugyanis garantálja, hogy alkalmi és dekoratív kinézete lesz az időmérőnknek, és akár egy üzleti tárgyalásra is felvehetjük.

A bőrszíj alapanyaga

Az óraszíjakat többféle bőrből is el lehet készíteni. Ilyenkor különféle mintázatokat kaphatunk, illetve a tartóssága, érintése is más a különböző bőröknek. A leggyakrabban sertésből, marhából, struccból, bölényből, aligátorból készítik, ezeket bármilyen színre lehet festeni, valamint a cérna színével, illetve a varrás kombinálásával is lehet díszíteni.

A bőrt ezenkívül különféle eljárások alá is lehet vetni, ezáltal pedig növelhetjük a vízállóságát, a tartósságát. Nagyon izgalmasak a kombinált szíjak, ahol kaucsukkal kombinálják a bőrt, ennek az a célja, hogy ne érjen hozzá a csuklóhoz a bőr, így tartósabb lesz a termék.

Bőrszíjas órák a hölgyeknek is!

Nincs rosszabb, mint amikor az órához nem illik a szíj. Ha viszont teljes a harmónia, akkor biztosak lehetünk benne, hogy azonnali lesz a szerelem, amint rápillantunk. A bőrhevederes női órákat bármilyen szituációban hordhatjuk. Hétköznap is nagyon kényelmes, ha pedig a színét az outfitünkhöz igazítjuk, akkor tökéletes kiegészítőnk lesz.

A bőrszíj előnyei és hátrányai

Ez a termék nagyon kényelmes, nem hideg, mint egy fémből készült változat, és nem tűnik olcsó és egyszerű megoldásnak, mint egy szilikon. Minőségi megjelenésű és kellemes tapintású.

Hátránya, hogy ápolást igényel, nem vízálló, és hamarabb tönkremegy, mint más szíjak. Nem bírja az izzadságot, az esőt és a kézmosást.

Az óraszíj cserélhető!

Akkor sem kell aggódnod, ha a heveder már elhasználódott, netalán nem bőrből készült van a megvásárolt órán, de te azt szeretnél. Ezt ugyanis bármikor kicserélheted, ha szükséges. Ebben az esetben ügyelj arra, hogy az új szíj illeszkedjen az órához. Figyelned kell a méretet, a színt, fontos, hogy csak olyan jellegű órára tegyél bőrszíjat, amelynek a stílusa megengedi azt.

Ma már vannak márkák, amelyek alapból több szíjat adnak a megvásárolt modellhez, így te magad is könnyedén megváltoztathatod.

Ha elegáns szeretnél lenni, akkor viselj bőrcipőt, hozzá bőrövet és természetesen egy bőrszíjas minőségi órát. Ezeknek a színei pedig mindenképpen legyenek azonosak, barna cipőhöz barna szíjat, feketéhez pedig feketét vegyél fel.

(Szponzorál tartalom)

Tűz tartalom 🔥