keresés menü

Az Office ma már megkerülhetetlen

Sőt, ha azt nézzük, már évtizedek óta kötelező eleme minden egyes irodai számítógépnek. Vannak olyan szoftverek, amelyek annyira népszerűek, könnyen kezelhetőek, és megfelelnek minden egyes elvárásnak, hogy nem érdemes más programcsaládot használni. 

Ilyen a Microsoft Office is.

A Microsoft Office előnyei

Ez a szoftvercsomag több évtizedes múltra tekint vissza. Hatalmas tapasztalat áll a fejlesztők mögött, és ennyi idő után is az első számú irodai szoftvernek számít. A beszerzése is nagyon egyszerű, elég megnézni a Szoftver24.hu Office kínálatát és percek alatt megvásárolhatjuk a szükséges verzió kulcsait. De miért olyan sikeres mind a mai napig ez a szoftver?

Az Office-család legfontosabb tagjainak használatát ma már általános iskolában és/vagy középiskolában is tanítják. Ez a Word, Excel, PowerPoint hármas általában, de ezenkívül még ott van a OneNote, az Outlook, a Publisher és az Access is. 

Kezdjük a sort a nagy hármassal. A Word-öt már több évtizede használják a dokumentumok szerkesztésére és kezelésére. Valószínűleg már mindenki írt beadandót, szakdolgozatot, fogalmazást vagy szerződést a szoftver segítségével, vagy legalább találkozott olyan irattal, amit ebben készítettek. 

Az előnye az, hogy könnyen kezelhető, egy-két óra alatt megtanítható a használata bárki számára, még alapszintű számítógépes tudás nélkül is. Azonban nemcsak kezdőknek felel meg, hanem a profi adminisztrátorok számára is minden funkció megtalálható benne. Ugyanez a helyzet az Excel-lel is, ami a táblázatkezelés királya. Az adatokat könnyebben fel lehet dolgozni a segítségével, átláthatóbbak lesznek az információk, vizualizálni is lehet őket a diagramokkal, valamint bonyolult műveleteket is el lehet végezni egy pillanat alatt, hála a függvényeknek.

A prezentációk királya, a PowerPoint

A PowerPoint-ot érdemes külön is kiemelni, mivel ez már egy fokkal nehezebben tanulható szoftver. Prezentációk készítésére lehet használni, az alapszintű használatát hamar meg lehet tanulni, de ahhoz, hogy igazán látványos és megnyerő bemutatókat tudjunk készíteni, érdemes jó pár órát gyakorlással tölteni.

A mai napig az elsődleges eszköz üzleti környezetben, hogy az eredményeket prezentálják, de ezenkívül még találkozhatunk vele az egyetemi oktatásban is, hisz egy egész féléves tananyag is kényelmesen elfér benne, fogyasztható formában.

Évtizedek óta a trónon

Az Office-csomag minden iroda kötelező eleme. Ma már egyszerűen annyira elterjedt, hogy nem lehet megspórolni a használatát. Egy cég számára egyszerűen szükséges, mivel még a házon belüli kommunikációt, adminisztrációt valahogy meg lehet oldani nélküle, de az önkormányzatoktól kezdve a többi vállalaton át a magánemberekig mindenki ezt használja. 

Ez inkább előny, mint hátrány, mivel így a kommunikáció is sokkal egyszerűbb többi szereplővel, nem kell amiatt aggódni, hogy egyes fájlokat nem tudnak majd megnyitni kompatibilitási problémák miatt. Ezért is fontos minél hamarabb gondoskodni az Office beszerzéséről.

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥