keresés menü

Az igazság a kollagéntartalmú kozmetikumokról

A kollagén egy fehérje, amely szerkezetet, rugalmasságot és támasztást biztosít a bőrnek. A mennyisége azonban az életkor előrehaladtával lecsökken a szervezetben, ami megmagyarázza, miért látunk egyre több ráncot, és miért vékonyodik el a bőr, ahogy öregszünk. 

A pótlására többféle lehetőség is létezik. Beviheted ezt a kulcsfontosságú szerkezeti fehérjét a szervezetedbe bizonyos ételeken keresztül, mint például a csontleves, a tőkehal, a spirulina, a tojás, a zselatin, a tökmag vagy a zöld levelű zöldségek. 

De manapság léteznek már kapszula, por és folyékony formájú étrend-kiegészítők, és természetesen krém, illetve szérum formátumú kollagének a QMS Medicosmetics Hungary kínálatában is. A mai cikkünkben az utóbbiakkal fogunk foglalkozni, és megválaszoljuk azt a kérdést, hogy valóban működnek-e.

Hatásosak a kollagéntartalmú kozmetikumok?

Nos, a válasz erre a kérdésre az, hogy ezeknek a kozmetikumoknak a felvitele önmagában nem fog működni. Miért? Mivel a bennük lévő kollagénmolekulák túl nagyok ahhoz, hogy a bőrön keresztül felszívódjanak. 

Ez alól azonban kivételt képeznek az említett márka által gyártott kollagénszérumok, amelyek előállításához Dr. Erich Schulte a kollagénmolekula három összefonódó szálból álló szerkezetét szétbontotta, hogy az képes legyen bejutni a bőrbe. 

Miután pedig ez megtörtént, a szétbontott részek újra összeállnak, amelynek köszönhetően az oldott kollagénmolekula már be tud épülni a bőr szerkezetébe. 

A klinikai tesztek eredményei

Az elmúlt években többször is klinikai tesztnek vetették alá a QMS termékeket, köztük a Collagen System 3-Step Routine Set-et, amely a Day és a Night Collagen szérumot, valamint az Active Exfoliant 11%-os gyümölcssavas peelinget tartalmazza.

Nos, nyugodtan kijelenthető, hogy ezek a termékek jelesre vizsgáztak. A tesztben résztvevő 40 év feletti alanyoknak már 4 hét után közel 4%-al csökkent a ráncainak a száma, mindeközben pedig a bőrük a feszessége 21%-al, hidratációja pedig 210%-al nőtt meg.

Érdemes rendszerben használni ezt a készítményt

Mivel a QMS Medicosmetics Hungary termékeinek formulái orvosi kutatások alapján lettek kifejlesztve, így, ha rendszerben használod őket, akkor valóban maximális hatékonyságot érhetsz el.

Az első lépés a bőr megtisztítása, amelyhez a kínálatukban ásványi olajtól mentes mélytisztítót, és gyengéd, méregtelenítő arclemosó gélt is találhatsz. Aztán jöhet a fentebb is említett gyümölcssavas hámlasztás, amely után szükség lesz majd a tonizálásra, hogy a bőröd pH-értéke helyreálljon, és a savköpenye regenerálódjon. Ezen a ponton már makulátlanul tiszta a bőröd, így sokkal fogékonyabb lesz majd a Day vagy a Night Collagen Serum hatóanyagaira. 

Miután ezt a lépést is kipipáltad, jöhet a hidratálás a növényi kivonatokkal és az egyéb hatékony bőrazonos összetevőkkel készült QMS hidratálók egyikének a segítségével. Végül pedig a bőrápolási rutin befejező lépéseként használd a Cellular Sun Shield 50 faktoros anti-aging napvédő krémet, hogy megvédd a bőrödet az UV-sugarak káros hatásaitól.

(Szponzorált tartalom)