keresés menü

Az életmódváltás a konyhában kezdődik

A magyar konyha igazán ízletes ételeket tartalmaz, azonban ezek egyáltalán nem mondhatók egészségesnek. Zsírosak, és tocsognak az olajban. Éppen ezért, ha fogyás a célunk, vagy csak szeretnénk egészségesebb életmódot folytatni, akkor nem a konditeremben, hanem a konyhában kell elsősorban változtatni.

A GLOBY COSORI forrólevegős sütői az életmódváltók számára komoly mankót jelentenek. A vasárnapi ebédek sztárja, a rántott hús és a sült krumpli a legtöbb háztartásban bő olajban sülnek. Ez viszont egyáltalán nem egészséges, és az egészséges életmódot sem segíti elő.

Bő olajban sült nehéz ételek

A magyar otthonokban rengeteg étel készül bő olajban vagy nagy mennyiségű zsír felhasználásával. Tény, hogy így igazán finom, házias jellegű ételek készülnek, amit az ízlelőbimbóink nagyra értékelnek, azonban a szervezetünk egyáltalán nem. A túl olajos ételek után jellemzően rossz a közérzetünk, nehéznek érezzük magunkat, és könnyen puffadhatunk. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa. Az étolaj egy feldolgozott termék, melynek finomítása nem tesz jót az egészségünknek. Hosszú távon olyan betegségekkel számolhatunk, mint a stroke, vagy a szív- és érrendszeri megbetegedések.

A túl olajos ételek okozta panaszok

A fentebb említett egészségügyi problémák hosszú idő alatt alakulnak ki. A rövid távú hatásokra, mint például a puffadás, a többség bevesz egy puffadásgátlót vagy savlekötőt, és megoldottnak tekinti a problémát, vagy rosszabb esetben tovább folytatja az evést. Hosszú távon ez viszont egyáltalán nem tartható, és jó pár súlyos betegség kialakulását kockáztatjuk.

Amikor elkezdjük felhevíteni az étolajat, akkor annak átalakul a szerkezete, és a zsírsavak elkezdenek úgynevezett transzzsírokká átalakulni, melyek egyáltalán nem tesznek jót az ereknek. Ezenkívül olyan bomlástermékek alakulnak ki, ha sokáig sütjük forró olajban az ételt, amelyek rákkeltő hatásúak.

Egészséges és finom egyben

Abban megegyezhetünk, hogy az étolajban való ételkészítés minden, csak nem egészséges. Viszont sokan nehezen mondanak le róla, mivel így lesz igazán ropogós az étel. Márpedig a finom falatokról nagyon nehéz lemondani. Szerencsére erre nincs is szükség, hiszen bő olaj nélkül is készíthetünk ínycsiklandozó finomságokat.

A COSORI légkeveréses sütőben keringő forró levegő kellemesen puhává, ízletessé varázsolja az ételeket, méghozzá úgy, hogy nem kell extra olajat felhasználnunk. Egy hagyományos fritőzhöz képest akár 90-95 százalékkal kevesebb olajat szükséges az ételek elkészítéséhez. Elég csak finoman megpermetezni némi olajjal az ételt, ami leginkább egy olajspray segítségével kivitelezhető. Ha kókusz- vagy avokádóolajat alkalmazunk, akkor még egészségesebb lehet a kényelmesen és gyorsan elkészült finomság.

(Szponzorált tartalom)