keresés menü

Az egyik legnépszerűbb sminktetoválás-típus: ismerkedj meg a microblading technikával!

A sminktetoválások manapság nagyon népszerűek, hiszen általuk egyrészt megspórolható a mindennapos sminkelésre szánt idő jelentős része, másrészt egy profi szakember olyan szépen formázott szemöldököt, szemhéjkontúrt vagy ajaksatírt készít, amit otthon, a reggeli rohanásban általában lehetetlen kivitelezni.

A legtöbb hölgy pedig a szemöldökét szeretné kihangsúlyozni, hiszen ez az egész arc karakterét megváltoztatja, de mégis nagyon nehéz púderrel vagy ceruzával minden alkalommal tökéletesen egyforma és szép ívet készíteni.

Erre többféle technika is létezik, a természetes hatást kedvelők pedig gyakran választják a microbladinget, ami a Helia-D Kozmetikai Szalon sminktetoválás szolgáltatásai között is elérhető.

Mi az a microblading? 

Ez egy kézi szálazásos technika, ami Japánból ered, mára viszont szinte az egész világon elterjedt. Népszerűségének oka pedig nem véletlen. Sokan szeretnének ugyanis szép szemöldököt, de nem akarnak feltűnő, púderes hatást, hanem inkább csak a ritkás szálakat sűríteni, a hézagokat kitölteni. Erre pedig a microblading tökéletesen alkalmas.

Az így készült szemöldök egyáltalán nem lesz sminkelt hatású, a tetovált szálak úgy festenek majd, mintha igazi szőrszálak lennének, így azt az illúziót keltik, hogy a viselőjüknek természetesen szép, íves és dús szemöldöke van. 

Mindenképpen olyan hölgyeknek ajánlott tehát, akiknek az abszolút természetes hatás a céljuk, és mutatós, de nem túl karakteres szemöldökre vágynak.

Hogyan készítik?

A sminktetoválások többségét a normál testtetoválásokhoz hasonlóan géppel készítik (persze ettől még teljesen más festékeket és módszereket használnak), akad viszont néhány kivétel, például az említett microblading.

Itt ugyanis a szakember egy kézi, tollhoz hasonló kis eszközzel dolgozik. Ennek a végén apró tűk vannak, melyekkel kis karcolásokat ejt a bőrön, és egyben bejuttatja a pigmentet is. Mivel ezek a karcok tényleg nagyon vékonyak, így a tetoválás tökéletesen imitálja az igazi szőrszálakat. Miután a tetováló végighaladt mindkét szemöldökön, egy vastagabb rétegben festéket ken fel a területre, majd óvatosan bemasszírozza, hogy biztosan minden sebbe bejusson a kellő mennyiség. A microblading szemöldök első fázisa ezzel elkészült.

Amiről nem szabad megfeledkezni: a korrekció

Minden sminktetoválásra igaz, hogy az első alkalom után még csak félkész állapotban van, néhány hét elteltével sort kell keríteni az úgynevezett korrekcióra is. Ekkor a szakember ellenőrzi a gyógyulás folyamatát, ahonnan túlságosan kikopott a pigment ott pótolja, illetve ekkor még lehet alakítani a formán is. 

A második alkalmat követően még 1-2 hét szükséges ahhoz, hogy a tetoválás elérje a végleges formáját, ez idő alatt mindenképp be kell tartani az utóápolásra vonatkozó utasításokat. 

Mivel a sminktetoválások nem véglegesek, hanem szép lassan kikopnak, ezért 1-2 évente ajánlott visszamenni a szalonba egy frissítésre.

(Szponzorált tartalom)