keresés menü

Az anti-aging bőrápolási rutin jellemzői

A bőr fiatalos megjelenésének, rugalmasságának és feszességének megőrzése minden nőnek érdeke. Hiszen bőrünk állapota sokat árulkodik az ápoltságról és az egészségről. Ha szeretnénk sokáig tündökölni, fontos a megfelelő bőrápolási rutin kialakítása, és rendszeres követése. 

Ekkor vágjunk bele az anti-aging rutinba!

Minél hamarabb kezdünk el megfelelő módon törődni a bőrünkkel, az eredmény annál ragyogóbb és tartósabb lesz. Az anti-aging egyik része a megelőzésre, míg másik része a már kialakult kellemetlenségek megszüntetésére vonatkozik. 

A SzépségCenter termékeivel a bőr öregedése ellen is sikerrel lehet felvenni a harcot. A megelőzés fontos része a mimikai ráncok, a finom vonalak és a pigmentfoltok megjelenésének visszafordítása. Ezt már érdemes a 20-as évek legelején megkezdeni, hiszen ha már kialakultak a ráncok, sokkal nehezebb lassítani, visszafordítani a folyamatot.

Akármikor is kezdünk bele az anti-aging bőrápolásba, fontos, hogy minden esetben a bőrtípusunknak és az adott bőrproblémának megfelelő kozmetikumot használjuk! Hatalmas hangsúly van a rendszerességen és a következetességen is. Az ideális termékek használata mellett fontos az egészséges táplálkozás, az elegendő vízfogyasztás, a stressz csökkentése, valamint a kellő mennyiségű pihenés is. 

A bőrfiatalító rutin lépései

A személyre szabott rutin nemcsak a bőrünket, de a lelkünket is ápolja. Valódi “én-időt” nyújt, amely kikapcsolódásnak sem utolsó. Első lépés minden esetben a tisztítás, amely során megszabadítjuk a bőrt a nap során rárakódott szennyeződésektől, a sminktől és a faggyútól. Ezt követően kerülhet sor a hidratálásra, hiszen a bőr szomjazza a nedvességet. 

A hámlasztás sem elhanyagolható, hiszen egy finom kémiai hámlasztó segíthet a finom vonalak halványításában, egyenletessé és ragyogóvá teheti a bőrt. Ezután érkezik el az idő az anti-aging hatóanyagok alkalmazására, végül pedig elengedhetetlen a fényvédelem, ami ugyancsak hozzájárul a bőr öregedésének csökkentéséhez. Ezek az alapvető lépések, de igényeinknek megfelelően természetesen további elemeket is beiktathatunk a rutinba. 

Ezek a legjobb anti-aging összetevők

Legyen szó akár krémről, lotionról, eszenciáról vagy szérumról, a fiatalság titka az összetevőkben és ezek szinergiájában rejlik. Meghatározóak az antioxidánsok, ezek közül is a C-vitamin használata, hiszen fokozza a kollagén és az elasztin termelődését. Képes ráadásul a bőr öregedésének visszafordítására is. 

A C-vitamin mellett meghatározó a B3-vitamin, az A-vitamin és annak származékai, valamint a különböző peptidek is. Az egyik legújabb és legnépszerűbb anti-aging összetevő a bakuchiol, amely simítja a ráncokat, halványítja a pigmentfoltokat. Teszi mindezt kellemetlen mellékhatások nélkül. Érdemes mindenképpen kipróbálni!

(Szponzorált tartalom)