keresés menü

Amit az airsoft pisztolyok kapcsán tudni kell

Az airsoft játékok során fontos, hogy minden helyzetben a lehető leggyorsabban tudj cselekedni. Terepen, ahol nagy tér áll rendelkezésre, némiképp könnyebb a dolgod, ám ha a játék egy épületben zajlik, ott már korlátozottabb a mozgástér.

Ilyen körülmények között aligha volna ideális egy közel egy méteres karabéllyal vesződni. Az állandó kézváltás szintén bonyodalmas az említett szituációban. A Combat Zone airsoft pisztolyai szerencsére rendkívül kompaktak, mégis kiemelkedően hatékonyak.

Alapvető tudnivalók az airsoft pisztolyok kapcsán

Az elég nyilvánvaló, hogy nem fogod megkapni a legkedvezőbb áron a legerősebb pisztolyt. Valójában erre nem is lesz szükséged, hiszen a Magyarországi Airsoft Szabályzat nem is teszi lehetővé a 400 FPS-nél erősebb oldalfegyver használatát a játékok alkalmával. 

Több különböző típus is rendelkezésedre áll

A szigorú szabályok ellenére a választék így is kiemelkedő. A fenti webshop kínálatában megtalálhatók a green gas airsoft pisztolyok, amelyeket minden hazai airsoft játék során gond nélkül be lehet vetni. 

E típusba tartoznak a szánhátrasiklásos, úgynevezzett Gas Blow-back modellek is, amelyek kiemelkedően élethűen működnek. Általában ezek az eszközök a full fém airsoft pisztoly kategóriába sorolhatók.

A CO2 patronnal üzemelő airsoft fegyerek sokkal erősebbek és nagyobb a lőtávjuk is. Azt ugyanakkor mindenképp meg kell említeni, hogy a működésük mikéntjéből adódóan hamarabb is kopnak. Ennek okán sokkal többet kell velük foglalkozni, ami rendszeres karbantartást és olajozást foglal magába. Mindezek ellenére a CO2 patronos pisztolyok igencsak kedveltek, mivel az erős visszarúgás különleges élményt garantál.

Azok, akik Cospay jelmezhez keresnek kelléket, vagy csak némi kerti mókázáshoz van szükségük airsoft pisztolyra, nyugodtan választhatnak a rugós változatok közül is. Szóba jöhetnek még az elektromos verziók, amelyek ideálisak például téli játékhoz. Túl azon, hogy költséghatékonyan működtethetők, a nagyobb lövésszám miatt is sokan preferálják ezeket a típusokat.

Nemcsak airsoft pisztolyokat, hanem különféle kellékeket is lehet rendelni az internetről

Egy airsoft pisztoly önmagában nem elég, szükség van hozzá néhány kiegészítőre is. A Combat Zone termékpalettáján éppen ezért szerepel is jó néhány kellék. Ebből a webshopból vásárolhatsz póttárat, green gast vagy éppen CO2 patront is.

A játék során értelemszerűen fontos az is, hogy a pisztolyt kényelmesen tudd viselni. Éppen ezért kínálnak a szóban forgó online áruházban taktikai pisztolytokokat is. Ezekből villámgyorsan előkapható egy fegyver, de a pisztoly visszahelyezéskor is kiválóan rögzül.

A kellékek között természetesen fegyverápoláshoz szükséges eszközök is találhatók. Ezek közé tartoznak a szilikonolajok, a tisztítópálcák és az olajak is. Mindezek nélkül elképzelhetetlen volna a gas blow-back rendszerű pisztoly karbantartása.

(Szponzorált tartalom)