keresés menü

Amit a KRESZ díj visszaigényléséről tudnod kell

A jogsi megszerzése nem csak formalitás, hanem befektetés a személyes szabadságba. Pénzt takaríthatsz meg, több munkalehetőséged lesz, miközben élvezheted a mobilitást is. Mindez komoly anyagi költséget igényel, aminek az állam támogatja egy részét. Mutatjuk, hogy kik az érintettek!

Még nem töltötted be a 20. életéved, és éppen jogsi megszerzésén töröd a fejed? Akkor nagy szerencséd van, a kormány 25 ezer forintos értékhatárig visszatéríti az elméleti tanfolyam árát a B kategóriás jogosítvány igénylése esetén. Megéri most belevágni!

Ezek a támogatás elnyerésének legfontosabb feltételei

  1. A kresz tanfolyam és vizsga díját abban az esetben igényelheted vissza, amennyiben a vizsga napján még nem töltötted be a 20. életéved.
  2. A támogatás csak a B kategóriás jogosítvány megszerzése esetében számít érvényesnek, a többire nem terjed ki.
  3. A KRESZ tanfolyam, valamint a vizsga díja nincs összhangban a támogatással, a felső határ minden esetben 25 ezer forintot takar.
  4. Fontos kiemelni, hogy az életkort betartva nincs megkötés arról, hogy hányadik sikeres vizsga után érvényes a finanszírozás.

Kevesebb, mint 2 hét a támogatási összeg beérkezése

Bizony, amennyiben megfelelsz a feltételeknek, nem kell hónapokat várnod, amíg folyósításra kerül az összeg a bankszámládra. Viszont azt tudnod kell, hogy határidőből való kicsúszás esetén a támogatás érvényét veszti.

Gyors visszaigénylés, akár az otthon kényelméből

A KRESZ díjának visszaigénylése online is megoldható, nem kell hosszú sorokat végigállnod egy hivatalban. Ehhez nem kell mást tenned, mint a vizsga sikeres elvégzése napjától számított egy éven belül elektronikus űrlapon benyújtani a kérelmet. Szükség lesz egy ügyfélkapura, e-személyi okmányra vagy telefonos azonosítóra. Ezen kívül természetesen lehetőség van a hagyományos papír alapú nyomtatvány leadására is, hasonló feltételekkel.

Ha pedig a virtuális térnél tartunk, most már a KRESZ tanfolyam online is elérhető, amely ugyanazokat a vizsgakérdéseket tartalmazza. Az e-Titan nevet viselő moduláris felépítésű oktatási keretrendszer nyomon követi és tárolja a haladást, illetve az elvégzett tesztek eredményeit. A szöveges tartalmi rész, az interaktív animációk, videók és szituációs gyakorlatok segítenek felcsigázni az érdeklődést, szinte játékos módon felkészítve a vizsgára.

Ne hagyd elveszni az egyszeri lehetőséget!

Ez az állami intézkedés szép példája annak, hogy miként lehet támogatni a fiatalokat az önálló élet, a tanulás és munkavállalás területén. Élj te is egy olyan lehetőséggel, amely az elmúlt 5 év alatt több mint 30 ezer diáknak nyújtott kezdeti segítséget. Keres olyan autósiskolát, mint a Zebra Autósiskola Budapest, amely kedvező árakkal, korszerű járművekkel és felkészült oktatókkal várja a diákokat.

(Szponzorált tartalom)