keresés menü

Amit a házi vízmű használatáról tudni kell

Sok esetben sajnos nem lehet megoldani a vízellátást a hagyományos technológiákkal, lehetőségekkel. Ilyenek például azok a tanyák, nyaralók, lakóövezeten kívüli telkek, ahol nem lehet kiépíteni egy közösen használható vízhálózatot. Ez addig nem is probléma, amíg valaki nem állandó jelleggel szeretne használni egy olyan épületet, ami épp azon a területen van.

Amennyiben szükség van egy adott ingatlannál a vízrendszer kiépítésére, akkor a házi vízmű remek megoldást jelent. Ennek lényege, hogy a vizet kútból, ciszternából vagy egyéb helyről gyűjtjük össze és a megfelelő nyomás biztosításával juttatjuk el az épületbe. Így a fürdés, ivás, mosogatás és egyéb vízvételezéssel járó tevékenység is lehetséges lesz. A mostani írásunkban arról lesz szó, hogy miért előnyös a házi vízmű és milyen elemekből épül fel?

Miért előnyös a házi vízmű kiépítése? 

A házi vízmű kiépítésével lehetségessé válik a vízellátás olyan helyeken, ahol ez központilag nincs megoldva. Sok esetben ennek az oka az, hogy nincs rá olyan megoldás, amit az önkormányzat el tudna fogadni. Ez azt jelenti, hogy bizonyos telkeket, tanyákat és nyaralókat nem lehet életvitelszerűen használni. Ennek ugyanis egyik fontos alapfeltétele, hogy biztosítva legyen a helyszínen az igényeknek megfelelő vízellátás. Ezt tudjuk egyedileg biztosítani a házilag kiépített vízmű rendszerrel. 

Hogyan építhető fel a vízellátó rendszer? 

A házi építésű vízmű legfontosabb eleme a szivattyú, e nélkül nem működhet a rendszer. Egy légtartályra is szükség van, aminek az energia tárolás a feladata. Ez biztosítja a szükséges nyomást, amikor például nem fürdünk, hanem csak egy pohár vizet iszunk. Ehhez ugyanis a szivattyúnak nem kell beindulnia, a kis mennyiségű vizet a sűrített levegő is fel tudja nyomni a tartályból. 

Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés miért éri meg kiépíteni a házi vízművet. A munkához minden esetben szakember segítségére van szükségünk, hiszen csak ő tudja megtervezni és kiépíteni az igényeinknek megfelelő vízellátó rendszert. 

(Szponzorált tartalom)