keresés menü

Állítsuk meg a telefonos csalókat: Így derítsd ki, hogy ki hívogat téged

A mai modern világban a hagyományos, kézzel fogható telefonkönyveknek már nincs igazán létjogosultsága. Nagyon sokan el sem tudják képzelni a mindennapjaikat telefon nélkül, éppen emiatt rengeteg a vezetékes telefonszám szolgáltató, a mobil telefonszámokról pedig inkább ne is beszéljünk.

Van, aki szerencsés, jó a memóriája, így a saját telefonszámán kívül még meg tud 1-2 számot jegyezni, de a helyzet egyre bonyolultabb, főleg azért, mert sokan az okostelefonjukat egyből 2 darab SIM kártyával használják. Ami azt jelenti, hogy előfordul, hogy egy személyhez nem egy, hanem több telefonszám is tartozik. Éppen ezért nem meglepő az sem, ha azt tapasztaljuk, hogy egy számunkra ismeretlen telefonszámról próbál meg bennünket valaki elérni. De mi ilyenkor a teendő?

Vajon a nem fogadott hívásokat a mai világban mennyire biztonságos visszahívni?

Számtalan helyről hallhatjuk azt, hogy milyen sok csaló létezik manapság, akik különböző, legtöbbször külföldi telefonszámokról indított hívással szeretnének adatokat, vagy egyből pénzt kicsalni azokból a gyanútlan emberekből, akik végül jóhiszeműen visszahívták őket.

Azok az emberek, akik a telefonhívásos csalók áldozatai közé tartoznak, feltehetőleg egy életre megtanulták a leckét, ők valószínűleg a biztonság kedvéért többet egy ismeretlen számot sem fognak visszahívni. Bár valóban jobb óvatosnak lenni, mégsem biztos, hogy feltétlen jó megoldás az, ha soha nem hívjuk vissza azt, aki bennünket keresett, hiszen könnyen lehet, hogy valóban egy fontos ügyben próbál bennünket valaki telefonon elérni.

Ha biztosra szeretnénk menni, próbáljuk ki a telefonszám tudakozót, mely segítséget nyújthat számunkra akkor, ha ki szeretnénk deríteni azt, hogy ki, és honnan próbált bennünket felhívni. Az ismeretlen telefonszámnak ugyanis a mai világban mindenképpen utána kell nézni mielőtt azt visszahívnánk.

Hogyan tudjuk használni a telefonszám tudakozót? 

A teljesen ingyenesen használható online tudakozón keresztül 0-24 órában utána nézhetünk annak, hogy mégis ki próbált korábban bennünket telefonon elérni, így valószínűleg hamar el fogjuk tudni dönteni azt is, hogy valóban szükséges-e a számot visszahívni. A tudakozón egyaránt lehetőségünk van mobiltelefonszámok, illetve vezetékes telefonszámok legkérdezésére is, az oldal ma már számos magyar telefonszolgáltató adatait gyűjti össze, így úgy tudjuk azt használni, akár egy modern online telefonkönyvet.

A tudakozó fordított esetben is jól jöhet, például akkor, ha nekünk van szükségünk egy telefonszámra, hiszen az oldal jól látható módon gyűjti össze nem csak a magán, hanem a közérdekű telefonszámokat is. Gondolhatunk a mentőkre, a tűzoltóságra, a rendőrségre, vagy éppen a segélyhívóra, de még a különböző szolgáltatók hibabejelentő telefonszámát is gyorsan kideríthetjük az oldal segítségével. Illetve ez a felület segítségünkre lehet abban az esetben is, ha mi szeretnénk valakinek a telefonszámát kideríteni. Ehhez pedig csupán az illető nevét, és a címét (akár a város nevét, ahol él) elég megadnunk.

(Szponzorált tartalom)