keresés menü

Állandó fekhelynek alkalmas kanapéágy vagy vendégággyá nyitható kanapé?

Amikor kanapét vásárol, sok különböző tényezőt kell figyelembe venni a választás során. Talán az egyik legfontosabb az, hogy mindennapos alvásra szeretné használni, vagy főként ülőbútorként fog funkcionálni a nappaliban, és csak néha fog aludni rajta a vendégünk.

Az egészsége és a kényelme szempontjából ugyanis egyáltalán nem mindegy, milyen típusú a kanapéágy. A SzenZa Bútoráruház kínálatában kaphatók olyan ágyazható kanapék is, amelyek nemcsak méretüket tekintve, hanem a matrac minőségében is vetekszenek egy franciaágy kényelmével. A Gerincvédő zónás kanapéágy megerősített bonellrugós matraccal és nagy ágyneműtartóval állandó fekhelynek is alkalmas. Azonban ha nincs erre szükség, akkor elég egy vendégággyá nyitható változat. 

Ha időnként marad éjszakára egy-egy vendég, akkor is több típusból választhatunk. Vannak egészen kis helyet foglaló, mégis kétszemélyes ággyá nyitható kanapék. Ebben a cikkben annak járunk utána, hogyan célszerű kiválasztani ezt a bútort. 

Gondolja át alaposan, milyen funkciókra lesz szüksége!

A nappali kényelmét és megjelenését jelentősen meghatározza a kanapé minősége és kinézete. Színvonalas kategóriát jelentenek a gerincvédő zónás kanapék, az előrenyíló változatok kisebb helyet foglalnak, a vendégágyfunkcióval rendelkező sarokkanapék pedig kitűnőek, ha csak néha van rájuk szükség. 

Hogyan döntse el, hogy melyik az ideális az Ön számára?

Először is mindenképpen azt kell meghatároznia, hogy mennyit és mire fogja használni a kanapét. Állandó fekhely lesz vagy ideiglenes? Ezeket a fentiekben már részleteztük, most pedig nézzük meg, mit kell még átgondolni. 

Nem elhanyagolható szempont a rendelkezésre álló hely nagysága, hiszen a helyiség adottságaihoz is alkalmazkodni kell. Ennél a pontnál viszont a teljes felületet számításba kell venni, azaz a kanapé kinyitott állapotú méretét. Hiába fér el ugyanis a kanapéágy, ha nem fogja tudni kinyitni és alváshoz is használni. 

A SzenZa Bútoráruházban talál kisebb nappaliba is szerényebb méretekkel ellátott kanapét, de extra széles fekhellyé nyitható típusokat is. A praktikusságon és a felhasználhatóságon túl azonban lényeges a bútor megjelenése is, főleg, ha a vendégek által is látogatott helyiségben, azaz a nappaliban van. 

Külső megjelenés

Ha fontos Önnek a dizájn, akkor mindenképpen vegye figyelembe a kialakítást, illetve a szoba berendezését és színvilágát is. Ha nem a nappaliba, hanem ifjúsági szobába vagy egy félreeső vendégszobába vásárol kanapét, akkor a kinézet nem feltétlenül elsődleges szempont.

Viszont a huzat anyagára mindenképpen javasolt odafigyelni, nemcsak a külső, hanem a tartósság és strapabíróság miatt is. A jó minőségű szövet kopásállósága magas, így elkerülhető a túl korai huzatcsere. Egyszerű tisztán tartani a szennytaszító és a vízzel tisztítható bútorszövetet, a vízlepergető huzatokról pedig felitatható a folyadék. 

(Szponzorált tartalom)