keresés menü

A vendéglátó egységek szabvány méretű, azaz gasztronorm edényei

A vendéglátó egységekben kiemelt szerepet élveznek az ételek tárolására szolgáló edények. Hiszen ezeknek különleges kialakítással kell rendelkezniük, és meg kell felelniük a higiéniai előírásoknak is. Ha Ön éppen ilyen eszközök beszerzésén gondolkozik, tartson velünk!

A GN edények különlegessége

Vendéglátós körökben nem lesz ismeretlen fogalom a GN edény. Ezek ugyanis azok a tárolók, melyek nagyüzemi konyhákon elengedhetetlenek. A GN a Gasztronorm szó rövidítéséből származik. Ez annyit takar, hogy ezek a berendezések kifejezetten nagykonyhai használatra lettek tervezve. 

Természetesen ezek az eszközök is rendkívül sokféle kivitelben kaphatók. Így Ön minden esetben meg fogja találni azokat a darabokat, amelyek a leginkább kielégítik az igényeit. A tálcáktól kezdve egészen a mély edényekig mozog a skála, így tényleg széles választék áll rendelkezésére a vásárlóknak. 

Léteznek olyan kivitelek, melyhez elérhető fedő, valamint perforált, illetve nem perforált változatok is választhatóak. Ezenfelül az anyagot tekintve is több lehetőség közül válogathatunk. A leggyakoribb megoldások a rozsdamentes acél, illetve a műanyag darabok.

Szabványosított méretek

A GN edények esetében nem kell attól tartanunk, hogy az általunk vásárolt darabok nem fognak majd illeszkedni arra a helyre, ahol tárolni szeretnénk őket. Minden egyes termék európai szabványméretek alapján készül, így ennek megfelelően el fogjuk tudni helyezni őket a kívánt pozíciókba. 

Ennek előnye, hogy azonos konyhai műveletekhez azonos méretű edények tartoznak, mely sok esetben meg tudja könnyíteni a munkánkat. Hiszen ennek köszönhetően sokkal praktikusabban és hatékonyabban tudunk velük dolgozni.

Minden edényünk befér majd a különféle nagykonyhai gépekbe, valamint tálalási, szállítási és tárolási eszközökbe is. Természetesen többféle méret közül válogathatunk, ám mégis az 1/1-es a leggyakoribb választás. 

A mélységük pedig 20, illetve 200 milliméter között mozog. Így elérhetjük azt, hogy tökéletesen egymásba rakhatóak az edényeink, melynek köszönhetően a tárolásuk is sokkal egyszerűbb lesz. Így pedig rendkívül sok helyet megtakaríthatunk, mely mindenképpen jól fog jönni a konyhán.

Többfajta edény

A rozsdamentes és a műanyag gn edények közt is megtalálhatunk többféle változatot. Ilyenek például a polipropilén, illetve a polikarbonát edények. Ez utóbbi -40 °C és +99 °C között is alkalmazható, így akár a fagyasztóba is betehetjük. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően szinte bármely körülmények között megállják a helyüket. 

Ha a lehető legjobb minőségű termékeket szeretné beszerezni, akkor mindenféleképpen nézzen szét a Nagykonyhai.com Webáruház GN edények kínálatában, ahol csak ilyeneket fog találni!

Reméljük, hogy tudtunk segíteni abban, hogy milyen edényeket érdemes beszerezni nagykonyhai körülmények között. Ezen eszközök használatával Ön is hatékonyabban menedzselheti majd az alapanyagok tárolását és felhasználását. Sikeres beszerzést kívánunk!

(Szponzorált tartalom)