keresés menü

A terasz és a kert legszebb díszei a csodálatos fények

Amikor a lakás vagy a ház körüli területek dekorálása a cél, legtöbbször a növényekre és az esztétikus, elegáns kerti bútorokra gondolunk, pedig érdemes koncentrálni arra is, hogy milyen világítással egészítjük ki az enteriőrt.

A kinti fények mindig varázslatosak

A Metroman.hu kültéri hangulatvilágításai remek lehetőséget kínálnak arra, hogy a kert és a terasz vagy éppen a pergola is egyedi, különleges fényekbe öltözhessen. Habár sokan inkább a téli időszakban kezdenek el azon gondolkodni, hogy milyen világítással lehetne egy kis varázst csempészni a mindennapok szürkeségébe, valójában ez egy, az évszaktól teljesen független módszer arra, hogy hangulatosabbá változtassuk a teret. Ehhez pedig nem is kell mást tennünk, mint a megfelelő füzéreket és lámpákat összeválogatni. De mikor, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a világítótesteket?

Esztétikai szempontok a kültéri világítás kiválasztásához

Mivel nem csupán hasznos, hanem dekorációként is működő elemekről beszélünk, ezért érdemes átgondolni azt, hogy milyen stílusú, megjelenésű darabokkal szeretnénk a környezetet díszíteni. Ebben a megközelítésben szerepet játszhat az épület saját stílusa, a kert hangulata, illetve a terasz sajátos jegyei is. Ezenfelül az is nagyon fontos kérdés, hogy állandóan elhelyezett megoldásokat keresünk, vagy inkább egy különleges alkalmat szeretnénk még csodálatosabbá varázsolni.

Mindezeket szem előtt tartva, a saját ízlésünknek megfelelően válogathatunk a különböző fényfüzérek közül, amelyek állhatnak például gömb vagy körte formájú nagy izzókból, apró, karácsonyi hangulatot tükröző LED-ekből, ahogy a micro LED égősor vagy az esőcsepp, virág vagy csillag alakú izzókkal készült füzérek is elérhetők, s természetesen gyönyörűvé, hangulatossá varázsolják az estéket. 

A fényfüzérek mellett gondolkodhatunk leszúrható vagy éppen a kerti út mellé, a talajra vagy akár az asztalra állítható lámpákban is, ahogy a kerti tó, illetve a medence vagy a szökőkút is díszíthető úszó világítással.

Esztétikum szempontjából ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem mindegy, milyen színű fényekkel dolgozunk, e tekintetben is válogathatunk a hideg és a meleg fehér világítást biztosító modellek közül, ahogy a színes vagy éppen tetszésünk szerint beállítható, akár programozható termékek is kiváló választásnak bizonyulnak.

A praktikum kérdése is nagyon fontos

Mivel a fényekhez valamilyen energiaforrásra is szükségünk lesz, ezért mindig aszerint válogassunk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre. Amennyiben van elérhető a közelben konnektor, akkor akár a hálózatról is működtethetjük ezeket, más esetben azonban az akkumulátoros, illetve a napelemes termékek között böngésszünk. 

Ha szabadon megválaszthatjuk azt, hogy milyen áramforrással dolgozunk, akkor azt érdemes megfontolni, hogy milyen erős, s milyen hosszan világító lámpákat szeretnénk, hiszen ezek a tényezők függnek az energiaellátás módjától is.

(Szponzorált tartalom)