keresés menü

A téli szélvédőmosó nélkül nem érdemes elindulni a hideg hónapokban

Nyakunkon a tél, rövidebbek a nappalok, egyre hidegebb van. Ez azt jelenti, hogy ideje az autónkat is felkészíteni a fagyos időszakra. Egy átlagos járműhöz is számtalan kiegészítő érhető el, amelyekkel kényelmesebb lehet a vezetés még a hideg hónapokban is. Ezek közé tartozik a téli szélvédőmosó is.

Miért van külön téli változat is?

A kérdés természetesen teljesen jogos. A beszerzése egyszerűen megoldható, a Weber Autotechnik téli szélvédőmosó terméke tökéletes megoldást jelent a hideg hónapokra. A fagyos, havas időszak teljesen más körülményeket teremt, mint például amivel nyáron találkozhatunk. Erre a legjobb példa, hogy ezekben a hónapokban az abroncsokat is le kell cserélni, hogy ne csússzunk meg a fagyos utakon és kényelmes maradjon a vezetés.

A téli szélvédőmosó is ezen az elven működik. Önmagában már az egy hatalmas különbség a nyári változathoz képest, hogy a hideget sokkal jobban bírja. Még a közel -20 Celsius fokos fagyot is nagyon jól viseli. Ez pedig kifejezetten fontos. Az különösen veszélyes lenne, ha a szélvédőmosó képes lenne befagyni, mert akkor az egész berendezés tönkremenne. Egy nyári termék kevésbé bírja a hideget, így ez a veszély határozottan fennáll, ha télen is ezt próbáljuk használni.

Természetesen nem ez az egyetlen indok, hogy téli szélvédőmosót használjunk. A hidegebb hónapokban teljesen más szennyeződések fognak a szélvédőre kerülni. Ahhoz, hogy ezt hatékonyan tudjuk eltávolítani, olyan készítményre van szükség, amit kifejezetten ezzel a céllal hoztak létre. A téli szélvédőmosó segítségével a sártól, hótól kezdve a többi szennyeződésig mindent el tudunk távolítani, ráadásul foltmentesen.

A szélvédőmosó minősége

Ez egy olyan szempont, amire szintén kiemelten oda kell figyelni. Nem mindegy ugyanis, hogy honnan szerezzük be a szélvédőmosó folyadékot. A legjobb, ha olyan helyen keresgélünk, ahol kifejezetten autós kiegészítőket találhatunk, erre szakosodott például a fentebb említett webáruház. Ezzel elkerülhetjük a kellemetlenségeket, nem zsákbamacskát fogunk vásárolni.

A szélvédőmosó fontos szerepet tölt be minden évszakban, így télen is. Ha valami probléma adódik vele, az nem csak a látási viszonyokat fogja befolyásolni, hanem az autó egyes berendezéseit is tönkreteheti.

Készüljünk fel minél hamarabb a téli hónapokra!

Ha eddig nem tettük, akkor mindenképpen szerezzünk be téli szélvédőmosó folyadékot. Természetesen ez csak egy a rengeteg kiegészítő közül, amire szükség lehet a fagyos időszakban. A felkészülést jobb minél hamarabb elkezdeni. Ha esetleg kifogyott a téli szélvédőmosó, akkor ajánlott már most rendelni belőle egy újabb adagot.

Szerencsére ma már nagy kiszerelések közül válogathatunk. Egy ötliteres változat például hosszabb időre is elegendő lehet. Ne várjuk meg míg megérkeznek a hideg hónapok, ellenőrizzük az autó állapotát és felszereltségét minél hamarabb.

(Szponzorált tartalom)