keresés menü

A téli outfit is lehet extra divatos – mutatjuk, hogyan!

Aki eddig azt gondolta, hogy a tél nemcsak a maciknak, hanem az embereknek is a rejtőzködésről szól, annak van egy jó hírünk: a trendi fellépés, ami olyannyira képes bearanyozni a tavaszi, nyári, sőt őszi napokat, télen is elérhető. Nem kell hozzá más, mint egy ellenállhatatlan pár cipő! Lássuk a siker receptjét!

Előre a személyes preferenciákkal!

Még mielőtt beleugranánk a divat hullámzó tengerébe, előbb jöjjön a siker receptjének titkos összetevője, ami kulcs a vonzó megjelenéshez. Nincs új a nap alatt, alapvetően titkosnak sem mondható ez az információ, mégis sokan hajlamosak elfeledkezni róla akkor, amikor a női divatos téli cipő kiválasztása a tét. A személyes, egyéni, ízlés diktálta meglátások mindig, minden körülmények között elsőbbséget élveznek. Pont. Ennyi a titok, ami valóban nem nevezhető újdonságnak, ám aminek a jelentősége óriási. Hogy miért? Azért, mert ha minden, külvilág által fontosnak ítélt részlet stimmel, de valahogy épp a lényeg, a személyes tetszés veszik el, akkor az elégedetlenség elkerülhetetlenné válik.

Természetesen a trend kitűnő iránymutatóként szolgál, és ugyanez igaz a témában releváns magazinokra, blogokra, cikkekre. Viszont egyetlen divattervező, vagy guru sem tudhatja jobban azt, hogy mi az, ami egyénileg a nagybetűs kedvenc, mik azok a tényezők, amik nélkül a teljesség elképzelhetetlen. Aztán, ha ez megvan, akkor nyomban jöhetnek azok a divatos stílusjegyek, amik aktuálisan formálják a trendet. Nézzük meg közelebbről, melyek ezek!

Bunda kívül, bunda belül?

A szőrmével való bélelés kicsit sem nevezhető újszerűnek a lábbelik gyártásában. Ugyanakkor az újabban nyert teret a divatos irányzatok között, hogy a szőrme a cipők külsejét is meghódította. Akadnak gyártók, akik kisebb részleteket ékesítenek szőrmével, itt jegyezzük meg, hogy természetesen műszőrmével, ám előfordulnak a palettában jóformán teljesen beborított darabok is. Úgyhogy a variációk száma szinte végtelen.

De ez csak egy, a mostanában kedvelt trendi húzások közül. Az ékesítés kérdésénél maradva a láncok, csatok, rojtok művészi elhelyezése is gyakran alkalmazott technika, amiknek a segítségével még a legegyszerűbb hótaposók is feldobhatóak.

Mi a helyzet a funkcionalitással?

Téli cipő lévén kikerülhetetlen, hogy a praktikusságot is megemlítsük, mert tulajdonképpen enélkül nincsen ideális lábbeli. Télen fontos, hogy a cipő talpa alkalmazkodjon a síkos, nem túlságosan baráti körülményekhez, ezáltal a legtöbb felületen optimális tapadást biztosítva. Minél bordázottabb a talp, annál jobb a tapadás, illetve havas tájon annál könnyedebb az előrehaladás.

A bokacsizma talán az egyik legkedveltebb fazon, igaz, a bakancs is helyet kér magának, joggal. Ugyanakkor a zordabb időjárás megköveteli az ennél nagyobb fokú felkészültséget, például hótaposó vagy hosszú szárú csizma közbenjárásával. A vízhatlan tulajdonság minden esetben alapvető elvárás, aminek hiányában komoly gondot jelenthet az őszi, téli időszak átvészelése, ami az utóbbi években extra csapadékosnak mondható. Úgyhogy, túl az esztétikumon, a funkcionalitás is hangsúlyos, így borítékolható a testet és lelket kényeztető komplexitás!

(Szponzorált tartalom)