keresés menü

A szakállak világa

Manapság rengeteg férfi kezd bele a szakállnövesztésbe, nem is sejtve, hogy ezt az arcszőrzetet bizony nem árt ápolni is. Bár a szakállápolásban már van némi kihívás, de cikkünk segítségével jó alapokra tehetsz szert a témában.

Amire szükséged lesz

Ha túljutottál az első nehézségi szinten, azaz megnőtt az arcodon a szőr, akkor itt az ideje a törődésnek is. A teljes körű szakállápoláshoz ugyanis nem lesz elég egy kis olló, viszont egy teljes barber felszerelésre sem lesz feltétlenül szükséged. 

Az alap eszköztáradban mindenképpen legyen egy szakállsampon. Mert bizony tévedés azt gondolni, hogy elég a tus alatt egy kis hajra való samponnal átmosnod a hosszú hónapok alatt tökéletesre növesztett szakálladat. A fej és az arcbőr felszíne ugyanis teljesen más ápolást igényel, hiszen a faggyúmirigyek eltérő mennyiségben találhatók rajtuk. A hajra való sampon célja, hogy a fejbőrön található faggyúk termelését csökkentse, míg a szakáll növekedéséhez pedig épp ezekre az anyagokra van szükség. Vagyis épp ellentétes funkciót tölt be egy hajra való sampon a szakálladon, mint amire valóban szüksége lenne az arcszőrzetednek. A samponnak pedig ez a szárító hatása az arcon előbb-utóbb irritációhoz vezethet. 

A szakálladnak kívülről bevitt tápanyagra is szüksége van, hogy ne kezdjen el töredezni. Ebben tud segíteni egy szakállolaj. Segítségével a szakállad biztosan megfelelően táplált és élettel teli lesz. Ezeket a termékeket beszerezheted a minőségi barber termékekkel foglalkozó #Barba Italiana webshopjából! 

Az arcbőr

A szakáll alatti bőr bizony főleg a növekedés fázisában sokszor szúrhat, viszkethet. Ennek két oka is lehet. Vagy a visszakunkorodó szőrszálak szúrják az arcodat, vagy kiszáradhatott a bőröd. Használj rendszeresen hidratálókrémet, hogy megszüntesd a problémát! Ne feledkezz meg a folyamatos és helyes igazításról sem, mert azzal az egészséges szőrnövekedést támogatod! 

A helyes szakállápoló rutin

Azt, hogy heti hány alkalommal mosod meg a szakállad, te döntöd el. Nyilván függhet ez attól is, hogy mennyire tudod napközben tisztán tartani. Ha olyan munkád van, amitől jobban koszolódik, akkor akár minden tusolásnál megmoshatod. A legegyszerűbb ugyanis a fürdésnél sort keríteni erre a rituáléra. A szakállsampon pontosan ugyanúgy működik, mint a hajra való társai. Szétoszlatsz egy borsónyi mennyiséget a kezedben, és felviszed a már benedvesített arcszőrzetre. Figyelj rá, hogy mindenhová jusson belőle! Ha pár percig állni hagyod, akkor a benne lévő hasznos összetevők biztosan ki tudják fejteni a hatásukat. Aztán nagyon alaposan öblítsd ki, és óvatosan itasd fel a vizet egy törölközővel a szakálladról!

Ezután érdemes lesz átfésülni, amihez használj erős sörtékkel rendelkező szakállkefét! A befejezés legyen mindig a szakállolaj, különösen abban az esetben, ha valami miatt minden nap megmosnád az arcod szőrös ékét. Innen pedig már csak a formázás van hátra.

Amint látod, túl nagy pluszt nem igényel a szakállas élet. Tájékozódj alaposan, és vágj bele bátran, hiszen a szakállasok világa csak rád vár! 

(Szponzorált tartalom)

Tűz tartalom 🔥