keresés menü

A nyaralás számtalan jótékony hatással van mindenkire

A nyaralásnak, kikapcsolódásnak a legtöbb ember szemében talán csak annyi jelentősége van, hogy ilyen alkalmakkor néhány napig, szerencsésebb esetben egy hétig nem kell dolgozni, és a tulajdonképpeni semmittevésnek jön el az ideje. Pedig valójában egy jól sikerült nyaralás ezeken bőven túlmutató előnyöket is fel tud sorakoztatni, ugyanis jelentős életminőség-javító, sőt egészségmegőrző hatása is lehet.

Az adok-kapok egyensúlyának fontossága

Szokták mondani, hogy az életben semmi sem biztos, de azért azt annak vehetjük, hogyha folyamatosan csak vesszük ki a szervezetünkből a szellemi vagy fizikai energiákat, és semmit sem adunk cserébe, akkor előbb-utóbb a testünk és a lelkünk is egyértelmű jelzéseket fog küldeni arról, hogy ez így nincs rendben.

Egész egyszerűen szüksége van a szervezetünknek az alkalmankénti kikapcsolódásra és ezzel párhuzamosan a lelkünk is hálás lesz, ha megkapja a neki szükséges feltöltődést. Ennek a töltekezésnek sok útja van és a legjobb, ha minden lehetőség rendelkezésre áll a tökéletes nyaraláshoz, azaz a környezet, az ízek, az egész miliő, ami körülvesz bennünket, minden a mi kényelmünket szolgálja.

A Hotel OTP Birkenhof**** családi nyaralásai pontosan ilyenek. Az osztrák alpesi környezetben az étkezés, a szolgáltatások vagy éppen a wellnessrészleg áldásos hatásai miatt testünk minden porcikája hálás lesz az itt eltöltött időszakért. Egy-egy nehéz hosszú nap utáni fáradtság sajnos hosszú távú nyomokat tud hagyni testünkben, sok ilyen alkalom pedig már akár komolyabb egészségügyi kockázattal is járhat.

Egészségünket veszélyeztetjük

Tudományos kutatások sora bizonyítja, hogy aki nem tud vagy esetleg nem is akar kiszállni a mókuskerékből, az rendkívül magas egészségügyi kockázatot is vállal.

Ideális esetben az elme tökéletesen el tud távolodni a mindennapok stresszétől, el tudja engedni a határidőket, problémákat. Egy magas szintű szolgáltatásokkal ellátott szálloda rengeteget tud tenni ennek a célnak az elérése érdekében, azonban fontos tudni, hogy az egyénnek is hozzá kell tennie a maga részét. Ez például lehet az, hogy nem viszi magával, vagy legalább kikapcsolja a munkájához szükséges eszközöket, legfőképpen az okostelefont, okosórát, vagy hogy nem gondol a közeljövő kihívásaira.

Legyek most én az első!

Bár természetesen mindenkinek mást jelent a tökéletes kikapcsolódás, de azért arra érdemes lehet figyelni, hogy a testünk feltöltődése érdekében válasszunk nem nagy energiabefektetéssel járó mozgásformát, valamint arra is, hogy a szabadidőnk eltöltése közben mindig mi magunk hozzuk a döntéseket. Legjobb, ha azzal töltjük az énidőnket, amit mi magunk szeretnénk csinálni.

Fontos még megemlíteni a kikapcsolódással kapcsolatban, hogy a kiégés ellen is a legjobb módszer, és itt nemcsak munkahelyi kiégésről van szó, hanem fel lehet fogni általános értelemben is. A kiégés ugyanis az élet minden területén fel tudja ütni fejét és legjobb, ha megelőzésképpen időről-időre egy utazással kerüljük el ennek bekövetkezését.

(Szponzorált tartalom)