keresés menü

A legfrissebb technológiai újítások bemutatása

A világunk rohamtempóban fejlődik, a tudósok és a mérnökök egyre fejlettebb technológiákat alkalmazva próbálnak újabb és jobb eszközöket tervezni. 

Vannak közöttük például olyanok, akik a kiterjesztett valóságra összpontosítanak, amely az olyan technológiák révén, mint a digitális immunrendszer, a 6G vagy a metaverzum, hamar valósággá fog válni.

Bár ezekről a Filter.hu tech kategóriájában részletesen is olvashatsz, amely működésének lényege, hogy az interneten található információkat könnyen érthető és jól kezelhető témákba rendezi, de a mai cikkünkben is beszélünk róluk kicsit.

Kezdjük a digitális immunrendszerrel!

Egy olyan virtuális rendszer iránt, amely a vállalat hálózati biztonságát védi, legelőször a COVID idején, 2021-ban mutatkozott igény, amikor is az emberek otthonról dolgoztak. Ezt nevezzük digitális immunrendszernek, amely több szoftverfejlesztési stratégiát kombinál a kockázatok elleni védelem érdekében.

Folytassuk a sort a 6G-vel!

Előreláthatóan 2030-ra jósolják a 6G megjelenését, amely az 5G-t hivatott felváltani. A megvalósítását úgy képzelik el, hogy szélessávú mobil hálózatok lesznek, amelyeket a szolgáltatási területet különálló régiókra, úgynevezett cellákra szegmentálják.

De addig is marad az 5G, amellyel kapcsolatban a szakértők 97%-a biztos, hogy hatással lesz a járművek összekapcsolhatóságára és automatizálására. 

Ejtsünk pár szót a metaverzumról is!

A szilícium-völgyi nagy technológiai cégek fő fókuszában álló metaverzum a 3D-s interaktív világok magával ragadó digitális hálózata. Lényegében úgy kell elképzelni, mint egy helyet, ahol a dolgok, illetve a tárgyak virtuálisan összekapcsolódnak. 

Különösen sok figyelmet szentel neki a Facebook, amely valószínűleg azért változtatta meg a nevét metára, hogy az emberek tudjanak a metaverzummal kapcsolatos jövőbeli terveikről. Egyébként az egyik videójukban Mark Zuckerberg is beszélt a technológiáról. Úgy jellemezte, mint “egy megtestesült internet, ahol az ember benne van az élményben, nem csak nézi azt”.

Azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy a legtöbben egyáltalán nem bíznak abban, hogy megvalósul, mivel még mindig korai stádiumban van, a hosszú távú befektetések életképessége pedig bizonytalan. 

Mit gondolsz, te készen állsz a jövőre?

A fentebb leírt információk is tökéletesen mutatják, hogy az elkövetkezendő évek technológiailag még fejlettebb megoldásokra összpontosítanak, amelyekben rejlő lehetőségeket csak úgy tudod megfelelően kiaknázni, ha bízol a mesterséges intelligenciában, az automatizálásban és más fejlett elemzési eszközökben. 

Hogy folyamatosan nyomon tudd követni a történéseket, mindenképpen javasoljuk, hogy keresd fel rendszeresen a Filter.hu tech témáját.

(Szponzorált tartalom)