keresés menü

A lakásfelújítási támogatás világítótestekre vonatkozó lehetőségei

Ebben a bejegyzésben a lakásfelújítási támogatás azon lehetőségeit fogjuk részletezni, amelyek kimondottan a világítótestekre vonatkoznak. Elvégre rendkívül kedvező opcióról van szó, amelyeket kiaknázva sikeresen korszerűsíthetők az otthoni fényviszonyok.

Kitérünk a világítótestekre vonatkozó rendelkezés adta lehetőségekre, beszélünk az igénylés feltételeiről, emellett pedig a lakásfelújítási támogatás igénylésének a menetét is részletezzük.

Igen, a lakásfelújítási támogatás igény szerint a világítótestek korszerűsítésére is fordítható

Amennyiben a lakásfelújítási támogatás igénybevételének céljai között a belső tér felújítása is ott szerepel. Ekkor maga a támogatás a jelenleg használt lámpák és világítótestek cseréjére, illetve az újonnan beszerzett fényforrások és lámpatestek beüzemelésére is fordítható.

Ez kiemelten fontos információ lehet. Ezzel ugyanis többek között a fűtés, a szigetelés, a festés vagy éppenséggel a vízvezetékrendszer korszerűsítésével egyetemben az otthonban uralkodó fényviszonyok modernizálása is sikeresen abszolválható.

Ennek pedig mind az ingatlan értékére, mind pedig a használat kényelmi szintjére egyaránt pozitív befolyása lehet. Úgyhogy tényleg egy rendkívül kedvező lehetőségről van szó.

Milyen feltételei vannak a lakásfelújítási támogatás sikeres igénylésének?

Az igénylés feltételeire vonatkozó részletes rendelkezéseket természetesen célszerű alaposabban is átvizsgálni. Mivel alapvetően a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról van szó, maga a fogalom természetesen sok mindent elárul előzetesen is.

Maga a lakásfelújítási támogatás egyébként maximum 3 millió forintos értékhatárral bír. Azt pedig nem nehéz belátni, hogy a 3 millió forintos keret a kisebb és nagyobb volumenű munkálatok között jó néhány esetben hathatós segítséget jelenthet.

Ide értendő természetesen az is, hogyha a lakásban használt elektromos hálózat, illetve kimondottan a világítótestek korszerűsítése a cél. Hogyha egyébként is belefogunk a kivitelezésbe, akkor erősen javasolt ezeket a teendőket is feltenni a listára, hiszen a lakásfelújítási támogatással most kedvezőbb anyagi kondíciók mentén kivitelezhetők.

A következő lépések mentén van lehetőség a lakásfelújítási támogatás igénylésére

A folyamat első lépése a felújításban közreműködő szakemberrel való egyeztetés. Tisztázni kell az elvégzésre váró munkákat és feladatokat, majd pedig a felek között szerződést kell aláírni. Amikor ez megtörtént, az aláírt papírokat a számlákkal együtt a Magyar Államkincstárhoz kell elküldeni.

Fontos, hogy ez történjen meg a munkálatok befejezését követő 60 napon belül. A hivatalos szerv a benyújtást követő 30 napon belül intézi majd az elbírálást. Amennyiben pozitív az eredmény, akkor az igényelt összeg öt napon belül meg is érkezhet a számlánkra.

(Szponzorált tartalom)