keresés menü

A lakás fertőtlenítése ózongenerátorral

Az utóbbi évek pandémiás időszakában a fertőtlenítés fontos szerepet kapott. Megnőtt a fertőtlenítő vegyszerek, kézfertőtlenítők, szájmaszkok iránti kereslet. Arra is gyakran volt szükség, hogy a közösségi terek teljes légterét, illetve minden berendezési tárgyat vírusmentesítsünk. Szerencsére ma már ez is egyszerűen megoldható egy ózongenerátor segítségével.

A Covid-19 vírus jelenleg fertőző mutációi enyhébb tüneteket okoznak, viszont nagyon sok ember kapja el a vírust. Hasonlóan fertőző az influenza és egyéb szezonális vírusok, amelyek elleni védelemben fontos szerepet játszik a légtér fertőtlenítése. Ezt a leghatásosabban egy ózongenerátor segítségével tehetjük meg. A Páramentesítő.hu webáruház által forgalmazott ózongenerátorok hatékony segítséget nyújtanak a – cseppfertőzéssel a levegőben terjedő – mikroorganizmusok elleni küzdelemben.

Hogy működik az ózongenerátor?

Az ózongenerátor a környezeti nyomáson lévő levegőt a nagyfeszültségű elektródához irányítja, majd ultraibolya sugárzással szétbontja az oxigénmolekulákat. Adalékanyag és vegyszer nélkül állítja elő az ózont, amivel a nagyobb légtereket is képes fertőtleníteni és szagtalanítani. 

Mérgező-e az ózon?

Az ózon belélegzése ártalmas az emberi szervezet számára, ezért az ózongenerátor működése közben tilos a helyiségben tartózkodni. A gép bekapcsolása előtt a szobanövényeket is ki kell hozni a helyiségből, mert számukra sem előnyös az ózon, illetve a háziállataink sem tartózkodhatnak a helyiségben. A fertőtlenítés ideje a helyiség méretének függvényében kerül meghatározásra, amit a gép kikapcsolása után, több óráig tartó, nagyon alapos szellőztetésnek kell követnie.

A bútorokra nézve nem ártalmas, azok felületét is fertőtleníti. Természetesen a bútorok ajtaját is célszerű a szellőztetéskor kinyitni, hogy onnan is el tudjon távozni a beszivárgó ózongáz. 

Mit pusztít el az ózonos fertőtlenítés?

Az ózongenerátorral nemcsak a vírusokat és a baktériumokat pusztíthatjuk el, hanem hatékony a penészgombával szemben is. Ha a szoba falán penészfoltot látunk, azt el kell távolítani valamilyen természetes vagy vegyszeres megoldással. Fontos, hogy soha ne szárazon töröljük le a penészt, mert a gombaspórák szétszóródnak a levegőben. A penész lemosását követően kapcsoljuk be az ózongenerátort, így a levegőben lebegő penészspórák is elpusztulnak. Ezeket szabad szemmel nem látjuk, hiszen még nem alkottak telepeket a falon, viszont csak idő kérdése, hogy ezt megtegyék.

Az ózon hatékony szagtalanító funkcióval is rendelkezik, így konyhák, mezőgazdasági épületek szagtalanítására is használhatjuk, illetve az élelmiszeripar, vendéglátóipar is gyakran alkalmazza e célból.

Az ózongenerátor működésével, használatával kapcsolatos kérdésekben forduljon nyugodtan a Páramentesítő.hu szakembereihez, akik segítenek kiválasztani a megfelelő készüléket. 

(Szponzorált tartalom)