keresés menü

A környezettudatosság napjaink egyik legfontosabb témája

Napjaink egyik legégetőbb társadalmi-gazdasági kérdése a környezetvédelem, a környezettudatos magatartás. Jelenlegi tudásunk szerint a bolygónk az egyetlen hely, ami otthont adhat nekünk, embereknek. Evidens lenne tehát, hogy minden erőnkkel vigyázzunk rá. Ez még sincs így. Vajon mi lehet ennek az oka, és mit tehetünk ez ellen?

A környezettudatosság fontossága

Minden ember felelős a Föld védelméért, és bár csak apró dolgokat, de mind tudunk tenni ennek érdekében. A hétköznapok során sok olyan tevékenységet végzünk, amellyel szennyezzük, károsítjuk a környezetünket. Ha ezeket másképp, tudatosan, odafigyelve végezzük, az apró kis lépésekből hatalmas eredmény születik. Hogy mit tehetünk mi, kisemberek? Mivel védhetjük a Földet? Megtudhatjuk, ha elolvassuk Mattias Klum és Johan Rockström Jólét bolygónk határain belül című könyvét. Ezt a figyelemfelkeltő olvasmányt megrendelhetjük online a Mai-Könyv.hu környezettudatos kötetei közül. Ezek a könyvek természettudományos témákat és társadalmi kérdéseket egyaránt fejtegetnek. Megoldást próbálnak kínálni a fenntartható fejlődésre, a környezet megóvására. 

A gyermekek környezettudatos nevelése

A felnőttek akkor lesznek tudatosan környezetvédők a mindennapos tevékenységeik során, ha már gyermekkortól foglalkoznak ezzel a témával. A Mai-Könyv.hu weboldalon a gyerekek számára is találunk kiváló könyveket, amelyek az ő nyelvükön magyarázzák el a környezetvédelem – a gyakorlatban máig megoldatlan – problémáit. Ha a kisgyermekünknek elolvassuk Nagy Réka Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek című művét, biztos, hogy meg fogja érteni a környezetvédelem fontosságát. Ha nem is feltétlenül lesz azonnal olyan híres, mint Greta Thunberg, azért sok hasznos dolgot tehet a Föld védelméért.

A Mai-Könyv.hu webáruházban Greta Thunberg Ég a házunk című könyvét is megrendelhetjük, amit a – kisgyermekkortól környezettudatosságra nevelt – kamasz gyermekünk is szívesen fog elolvasni. 

A téma sokszínűsége

A környezetvédelem azonkívül, hogy égetően fontos téma, még érdekes és sokoldalú is. A klímaváltozást már a mi generációnk is érzi, így Pék Tibor A (mitől vagy kitől) változó klíma című kiadványa érdekes információkat nyújthat nekünk. Marcus Franken pedig bemutatja, hogyan tehetjük környezettudatossá az otthonunkat. Alexa Kaye Ökotakarékosság otthon című könyve pedig azt mutatja meg, hogyan csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat egy örömteli, de környezettudatos élettel.

Ha Ön is fontosnak tartja a környezetvédelmet, ha fenntarthatóbb életmóddal vigyázni szeretne a Föld élővilágára, levegő- és vízkészletének tisztaságára, válasszon a Mai-Könyv.hu által kínált érdekes kiadványok közül. A cég webáruházában felnőtteknek és gyermekeknek szóló kiadványokat egyaránt talál. 

(Szponzorált tartalom)