keresés menü

A konyha elhelyezésének fontossága az irodaházban

A közös étkezés élménye évezredek óta összeköti az embereket. A munkahelyen a konyha éppen ezért különös odafigyelést igényel a tervezés és kialakítás során. A szükséges funkciók kielégítésén túl a közösségi tér megteremtése is fontos.

Közösségi tér

Számos munkahellyel, irodával kapcsolatos kutatás készül nap mint nap a munkavállalók igényeit folyamatosan mérve. Ezek a felmérések gyakran érdeklődnek a munkavégzés legfontosabb helyszínéről, az irodáról, amely minősége és hangulata jelentős befolyással bírhat a munkamorálra.

Egy ilyen felmérés során a megkérdezettek azt az igényüket fejezték ki, hogy az irodai konyha legyen tágas, és megfelelő felszereléssel rendelkezzen. A másik nagyon fontos szempont az, hogy a kollégák egyfajta közösségi élményként tekintsenek az ebédszünetben eltöltött időre. Éppen ezért a konyha kialakításakor több tényezőt is figyelembe kell venni.

A konyhának közösségi térként is kell funkcionálnia, melyhez elengedhetetlen a sok ülőhely kialakítása. Nincs is annál bosszantóbb egy munkavállaló számára, amikor a rövid rendelkezésre álló szünetében sorba kell állnia. Szintén kellemetlen, hogy emiatt a munkavégzés helyszínén, az asztalánál kell elfogyasztania az ételt, szinte el sem hagyva azt egész nap.

Az ideális irodai konyha kielégíti a munkavállalók igényeit jól működő konyhai gépekkel, és egyfajta közösségi térként, akár csapatépítők helyszínekét is funkcionál. A Színvonal Bau Kft. generál kivitelezése segítségével mindent egy kézben tudhat! Szervezett kivitelezéssel és építési garanciával álmodnak meg munkavállaló-barát irodaházakat magas minőségben és maximális szakértelemmel!

Alapvető felszereltség

A munkavállalók számára rendkívül fontos a kényelem és a biztonság, ezért az irodaházban található konyhában elengedhetetlenek a megfelelő konyhai gépek. Fontos ezek időnkénti ellenőrzése, cseréje, hiszen a több tucat, több száz vagy több ezer kolléga folyamatos használatnak teszi ki ezeket.

Érdemes ezért időtálló és magas minőségű konyhai gépeket beszerezni, és ezeket kényelmesen beépíteni. Mindenképpen szükséges a szagelvezetésről, megfelelő szellőzésről is gondoskodni, hiszen a bennragadt szagok garantáltan nem csábítják oda a kollégákat.

Extrák

Egyre több munkáltató méri a dolgozói igényeket, melyek az egyre fiatalabb generációk munkába állása miatt jelentősen megváltoztak.

Éppen ezért már nem meglepő, ha egy konyhában csocsó, darts vagy társasjáték sarok kerül kialakításra. Ezek tervezése és kivitelezése során mind-mind a közösségi élmény építése a cél.

Az alapvető kávé- és teaállomások mellett érdemes üdítőautomaták, snack automaták elhelyezése is. Így a dolgozónak nem kell elhagynia az irodaházat, ha egy kis frissítőre vágyik.

Gondoskodj a dolgozói elégedettségről, és válaszd a Színvonal Bau Kft. generál kivitelezését az irodaházak kapcsán!

(Szponzorált tartalom)